Tenis

Luka Mikrut uspješan na startu turnira u Manacoru, Mili Poljičak tijesno poražen u tri seta

Mario Borko • utorak, 16.01.2024.
Luka Mikrut uspješan na startu turnira u Manacoru, Mili Poljičak tijesno poražen u tri seta

Dvojica mladih hrvatskih tenisača krenula su u novu sezonu. Mili Poljički je poražen na startu ITF turnira u Monastiru, a Luka Mikrut je u španjolskom Manacoru krenuo s pobjedom u tri seta…

I dok je Dino Prižmić oduševio svijet svojom predstavom protiv Novaka Đokovića, njegovi sugrađani su sezonu otvorili na ITF turnirima u Tunisu i Španjolskoj. Mili Poljičak je tijesno u tri seta poražen od Davida Pereza Sanza, a Luka Mikrut je bio bolji od Amerikanca Darwina Blancha.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mili Poljičak koji je kao junior prije dvije godine osvojio Wimbledon i dalje traži profesionalnu afirmaciju, a u novu sezonu krenuo je kao 706. tenisač svijeta. Na otvaranju turnira u Monastiru poražen je od 684. igrača svijeta, Španjolca Davida Pereza Sanza u tri seta rezultatom 6:3, 2:6, 6:7 (8).

Poljičak je dobro krenuo u meč i dva puta oduzeo servis protivniku, a iako je Španjolac vratio jedan break zaostatka, hrvatski je tenisač zaključio set sa 6:3. U drugom setu obrnuta priča Perez Sanz je dva puta oduzeo početni servis Splićaninu i osvojio set sa 6:2.

U trećem setu vidjeli smo po jedan break sa svake strane, Španjolac je kod rezultata 6:5, na servis Poljička, imao prvu meč loptu, ali pobjednik se ipak odlučivao u trinaestoj igri. Hrvatski tenisač imao je dvije meč lopte, ali u igri živaca mirniji je bio iskusni Perez Sanz koji je iskoristio svoju četvrtu meč loptu i izborio drugo kolo.

Luka Mikrut je 521. igrač svijeta, a u novu sezonu startao je pobjednički. Na otvaranju ITF turnira u Manacoru u tri je seta s 3:6, 6:1, 6:4 slavio protiv Darwina Blancha, trenutno 1250. na svijetu.

Amerikanac je bolje krenuo u meč i osvojio prvi set s 3:6. U drugom setu Mikrut je potpuno izdominirao suparnika i uzeo set sa 6:1. U odlučujućem setu smireniji je bio hrvatski tenisač i s konačnih 3:6, 6:1, 6:4 upisao prvu pobjedu u novoj sezoni.

Mikrut je na turniru postavljen za petog nositelja, a u drugom kolu ga očekuje domaći tenisač Alejandro Juan Mano, 1261. na svijetu.

ITF Monastir, prvo kolo:
Mili Poljičak (Hrvatska) – David Perez Sanz (Španjolska) 6:3, 2:6, 6:7 (8)

ITF Manacor, prvo kolo:
Luka Mikrut (Hrvatska) – Darwin Blanch (SAD) 3:6, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!