Rukomet

[VIDEO] Perkovac: 'Šteta je kada u ovakvim utakmicama ne uzmeš bodove, to moramo naučiti'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.01.2024.
[VIDEO] Perkovac: 'Šteta je kada u ovakvim utakmicama ne uzmeš bodove, to moramo naučiti'
Foto: EPA

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac nije bio nezadovoljan igroim svoje momčadi. Žali zbog propuštene prilike u susretu protiv Francuske...

Francuska je odnijela pobjedu 34:32, ali Hrvatska je odigrala dobru utakmicu. Goran Perkovac želi što nisu došli i bodovi.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Žao mi je, ovaj poraz me pogodio jer smo bili bolji. Mi smo im poklanjali lopte, oni nisu morali za njih toliko raditi. Dodavali smo ih točno u ruke, oni su onda šutirali na prazan gol. U igri šest na šest bili smo bolji i zato je šteta, u ovoj utakmici mogli smo uzeti bod. Još je veća šteta što imamo vratara koji skupi 16 obrana, a mi to ne kapitaliziramo. Ponosan sam na momke, vidjeli smo da možemo igrati s najboljima i to mi je drago."

Hrvatska je vodila veliku bitku s Francuzima.

"Sada smo vidjeli da možemo sa svima igrati, međutim šteta je kada u ovakvim utakmicama ne uzmeš bodove, to moramo naučiti. Kao i protiv Austrije, koštao nas je igrač više. Tu smo im davali lopte, a oni su šutirali na prazan gol. To je stvarno nedopustivo, na tome moramo raditi. Razumijem ove mlađe igrače, to je njima prvo veliko natjecanje, oni moraju učiti i to vrijeme za učenje će i dobiti."

Dominik Kuzmanović odradio je odličnu utakmicu.

"Rekao sam već da će vratari riješiti jednu utakmicu i ovo je bila ta utakmica koju je Kuzma rješavao. S njegove strane sve je bilo idealno, ali nismo to iskoristili."

Do kraja Hrvatska nema pravo na kiks.

"I računali smo na to da ako izgubimo ovu, da idemo dobiti naredne tri i to je naš plan."

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!