Košarka

Težak poraz madridskog Reala kod Monaca, Fenerbahče podbacio u Litvi

Branimir Korać • petak, 19.01.2024.
Težak poraz madridskog Reala kod Monaca, Fenerbahče podbacio u Litvi
Foto: EPA

Odigrana su još četiri susreta 22. kola Eurolige, a podbacili su Real Madrid i Fenerbahče koji su upisali vrlo uvjerljive poraze...

Malo tko je mogao očekivati ovako uvjerljiv poraz lidera Real Madrida u gostima kod Monaca. Monaco je dominirao i igrao sjajnu utakmicu, a Real je potpuno potonu i već nakon tri dionice potpisao kapitulaciju. Tu je Monaco imao vodstvo 80:54 i bilo je jasno da će Madriđani upisati tek treći ovosezonski poraz.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjedu Monaca potpisuju Jordan Loyd s 19 poena i Mike James s 15 poena, 12 asistencija, šest skokova i pet osvojenih lopti. Kod Reala Džanan Musa ubacio je 12 poena, a Rudy Fernandez dodao je 11. Mario Hezonja za 19 minuta ubacio je šest poena (2/3 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna).

Panathinaikos je potvrdio dobru formu pobjedom protiv Partizana 84:71. Beograđani su bili u igri do završnice, ali u posljednjoj dionici domaćin je ipak bio bolji, stvorio razliku i glatko slavio. Povratak Željka Obradovića u Atenu tako nije prošao dobro.

Kendrick Nunn predvodio je PAO s 21 poenom, a Konstantinos Mitoglou dodao je 16 poena i sedam skokova. Kod poraženih PJ Dozier ubacio je 16 poena uz sedam skokova, osam asistencija i šest osvojenih lopti., a James Nunnally dodao je 13 poena.

Kao što je iznenadio visok poraz Reala kod Monaca, jednako tako je i iznenadio visok poraz Fenerbahčea kod Žalgirisa. Litavci su odigrali možda i najbolju svoju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone te su zaslužili pobjedu.

Keenan Evans ih je predvodio s 21 poenom i sedam asistencija, a Laurinas Birutis dodao je 16 poena i deset skokova. Kod Fenera Scottie Wilbekin ubacio je 22 poena uz šest asistencija, a Johnathan Motley 15 poena.

Važan dvoboj konkurenata u borbi za doigravanje odigran je u Valenciji gdje je domaćin slavio protiv Armanija 84:72. Oslabljeni gosti više od 30 minuta bili su u igri za pobjedu, ali završnica je pripala Valenciji.

Najbolji kod nje bili su Chris Jones s 15 poena i šest asistencija te Brandon Davies s 15 poena. Kod Talijana Shabazz Napier ubacio je 20 poena, a Devon Hall uz sedam skokova.

Euroliga, 22. kolo:
Monaco - Real Madrid 98:74
Panathinaikos - Partizan 84:71
Žalgiris - Fenerbahče 98:75
Valencia - Armani Milano 84:72

FOTO: EPA/Miguel Angel Polo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!