Zimski sportovi

Cyprien Sarrazin nastavio fantastičnu formu i pobijedio na spustu u Kitzbuhelu

Mario Borko • petak, 19.01.2024.
Cyprien Sarrazin nastavio fantastičnu formu i pobijedio na spustu u Kitzbuhelu
Foto: EPA

Na legendarnoj stazi Streif u Kitzbuhelu održan je prvi od dva spusta, a slavio je Francuz Cyprien Sarrazin…

Gledali smo nevjerojatno zanimljivu i tijesnu utrku na legendarnoj stazi Streif u austrijskom Kitzbuhelu, a u konačnici je slavio Francuz Cyprien Sarrazin ispred Talijana Floriana Schiedera i vodećeg u ukupnom poretku Marca Odermatta.

Hahnenkamm je najcjenjenija i godinama najgledanija utrka u svjetskom kupu. Staza Streif je uz Wengen najzahtjevnija u Svjetskom kupu i u pravilu na njoj nema velikih iznenađenja jer pobjeđuju oni najbolji.

Trenutno vodeći u spustaškom poretku Marco Odermatt startao je kao deseti i uspio je u cilj učio kao vodeći s 12 stotinki prednosti ispred Camerona Alexandera. Nakon njega Ryan Cochran-Siegle bio je samo za stotinku sporiji. Najveće iznenađenje Florian Schieder prosječan je spustaš, ali već drugu godinu u nizu pronašao je savršen recept za Streif. Kada je ušao u cilj s 29 stotinki prednosti pred Švicarcem činilo se da bi mogao doći do senzacionalne pobjede.

Ipak do nje je došao Cyprien Sarrazin i to sa samo pet stotinki boljim vremenom, pa se tako Talijan drugu godinu u nizu morao zadovoljiti drugim mjestom i drugim postoljem u karijeri. Francuz je potvrdio fantastičnu formu iz Wengena gdje je dva puta bio drugi u spusti i pobijedio u superveleslalomu. Ovo mu je bila četvrta pobjeda u karijeri, druga u spustu.

Odermatt je trećim mjestom ostao vodeći u ukupnom poretku i u svim disciplinama osim slaloma. Sarrazin je pobjedom skočio na drugo mjesto u ukupnom poretku i smanjio Švicarčevu prednost u spustu na samo 26 bodova.

U subotu je na rasporedu još jedan spust i bit će vrlo zanimljivo pratiti novi okršaj dvojice sjajnih spustaša, a ne treba otpisati ni Schiedera koji nakon dva druga mjesta možda dođe i do pobjede.

Spust, Kitzbuhel:
Cyprien Sarrazin, 1:55.75
Florian Schieder, +0.05
Marco Odermatt, +0.34
Ryan Cochran-Siegle, +0.35
Cameron Alexander, +0.46

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!