Zimski sportovi

Rodeš: 'Nakon ovog Wengena i Kitzbühela rekao bih da sam, na neki način, uspio pobijediti samog sebe'

Petar Jenjić • nedjelja, 21.01.2024.
Rodeš: 'Nakon ovog Wengena i Kitzbühela rekao bih da sam, na neki način, uspio pobijediti samog sebe'
Foto: EPA

Hrvatski skijaš Istok Rodeš odradio je dobar nastup u slalomu u Kitzbühelu i na kraju osvojio 11. mjesto. Drugi uzastopni vikend osvojio je lijep broj bodova...

Dobar je slalomski dan i iza Istoka Rodeša koji je vozio utrku u Kitzbühelu. Nakon prve vožnje bio je 24, ali je u drugoj odvozio odlično i napredovao za čak 13 pozicija. Proteklog vikenda završio je na desetom mjestu u Wengenu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nastavlja se prvi mjesec u dobrom tonu. Nakon ovog Wengena i Kitzbühela rekao bih da sam, na neki način uspio pobijediti samog sebe jer ovo nisam nikad odradio na vrhunskom nivou do sada. Ovo mi je veliko samopouzdanje za sljedeće utrke, probati napraviti još jedan korak."

Prva vožnja nije bila nimalo lagana, 12 od 30 prvih skijaša je izletjelo, a među njima i Filip Zubčić i Samuel Kolega.

"Znali smo da je sklisko, ledeno i teško. Nakon što su Filip i Samuel izletjeli, nije mi bilo lagano. Imao sam malu borbu kako skijati, hoću li ići u sigurnoj zoni, tako da je bilo možda malopresporo, ali s drugom vožnjom mislim da je sve dobro. U drugoj sam znao što treba raditi i da sam je odradio besprijekorno, ali ima uvijek mjesta za napredak. Ovo je dobro, treba tako dalje."

FOTO: EPA/Guillaume Horcajuelo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!