Nogomet

Azijski kup ruši sve rekorde praćenosti i gledanosti

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.01.2024.
Azijski kup ruši sve rekorde praćenosti i gledanosti
Foto: EPA

Azijsko nogometno prvenstvo u Katru privuklo je više od 1.5 milijardi obožavatelja putem raznih digitalnih kanala u prvih deset dana, što je najviše u povijesti turnira, objavila je katarska novinska agencija QNA.

Katarska novinska agencija je izvijestila da je ovogodišnje prvenstvo gotovo udvostručilo brojku od prije četiri godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su ostvarili 836 milijuna interakcija putem takvih kanala.

Igraj na Azijski kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Visokoj brojci pridonijela je i činjenica da je azijsko prvenstvo po prvi put dostupno na 13 različitih jezika na jedanaest platformi kao što su Facebook, Instagram, X, Tiktok, Snapchat, Telegram, Threads, YouTube, Weibo, Douyin i Toutiao.

Službeni Facebook kanal prvenstva bilježi 266 milijuna interakcija i 56.6 milijuna pregleda videozapisa, što predstavlja rast od 48% u odnosu na izdanje 2019. godine.

Aplikaciju AFC LIVE App koja je dostupna na engleskom i arapskom jeziku, preuzelo je više od 100.000 korisnika. U isto vrijeme, YouTube stranica AFC Azijskog kupa postigla je značajnu prekretnicu s preko milijun pretplatnika samo četiri dana nakon početka turnira.

Otvaranje azijskog prvenstva i utakmicu Katra i Libanona na stadionu je pratilo rekordnih 82.490 gledatelja, a 18. izdanje prvenstva prati čak 60 televizijskih kuća koje prikazuju utakmice u više od 60 teritorija i nacija diljem svijeta.

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!