Nogomet

Gambija i Kamerun moraju na pobjedu, traži se prolazak skupine

Petar Jenjić • utorak, 23.01.2024.
Gambija i Kamerun moraju na pobjedu, traži se prolazak skupine
Foto: EPA

Gambija i Kamerun danas igraju utakmicu trećeg kola grupne faze Afričkog kupa nacija. Pobjeda treba i jednoj i drugoj reprezentaciji u borbi za treće mjesto u skupini...

Danas će se završiti grupna faza Afričkog kupa nacija i u skupini C, a u nama zanimljivijem dvoboju Gambija i Kamerun igrat će za treće mjesto i šansu za plasman u sljedeću rundu natjecanja. Susret se igra na Stade de la Paix s početkom od 18 sati, a sudit će Bamlak Tessema iz Etiopije.

Igraj na Gambija - Kamerun na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Peterostruki prvak Afrike, Kamerun, ovo je izdanje otvorio slabašnim remijem Gvineje koja je povela u desetoj minuti preko Mohameda Baya, ali je za Kamerunce poravnao Frank Magri. Iako je kompletna statistika bila na strani Kameruna, od posjeda lopte do udaraca i kornera, rezultat se do kraja nije promijenio.

Drugo kolo donijelo je utakmicu protiv Senegala, još slabije izdanje i glatki poraz od 3:1, a jedini pogodak postigao je Jean-Charles Castelletto.. Uoči zadnjeg kola to ih je ostavilo u prilično nezahvalnoj situaciji, a u još lošijoj je Gambija.

Gambijci su bez ijednog boda, ali i postignutog pogotka. U prvom kolu izgubili su od Senegala s 3:0, a u drugom od Gvineje s 1:0. Stanje na ljestvici kaže da je vodeći Senegal na šest bodova, druga Gvineja s četiri, Senegal treći s jednim, a Gambija posljednja bez ijednog boda.

Danas Kameruncima treba pobjeda kako bi se učvrstili na trećem mjestu i prošli u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Svoje šanse imaju i "Škorpioni", a ni jednoj ni drugoj ekipi ne odgovara remi.

Gambiji bi se u početni sastav trebao vratiti Ebou Adams koji je zaradio crveni karton u prvom kolu. S druge strane, "Neukrotivi lavovi" neće moći računati na Vincenta Aboubakara koji ima problema s bedrom, a prema riječima izbornika Rigoberta Songa, "momčad na njega računa nakon grupne faze."

Što su rekli

Tom Saintfiet, izbornik Gambije: "Još uvijek smo živi, ali situacija je kompliciranija. I dalje se možemo kvalificirati u sljedeću fazu, ako osvojimo tri boda u ovoj utakmici."

Rigobert Song, izbornik Kameruna: "Osjećao sam pritisak još od mlađe dobi, tako da se s time znam nositi. To je sve dio igre. Ako pobijediš, onda si jak, ali ako izgubiš, onda si slab. Ne paničarim, slušam i razumijem kritike. Znamo što trebam raditi, znam da trebam ostati miran. Moji igrači me znaju, vjerujem im."

Mjesto, vrijeme, suci

Stade de la Paix, Bouake, 18:00

Sudac: Bamlak Tessema (Etiopija)

Nedostaju

Gambija: (-)

Kamerun: Aboubakar (ozljeda)

Zadnji susret

Posljednji dvoboj imali su na zadnjem izdanju ovog natjecanja. Bilo je to u borbi za polufinale kada je Kamerun slavio s 2:0.

Prognoza

Bit će ovo izjednačen dvoboj, ali razliku bi mogla napraviti individualna kvaliteta Kameruna. Vjerujemo da će spomenuta ekipa danas ipak doći barem do minimalne pobjede.

FOTO: EPA/Abedin Taherkenareh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!