Nogomet

Livakovićev Fenerbahče slavio u sudačkoj nadoknadi, Teklićev Karagumruk poražen

Filip Mihoković • srijeda, 24.01.2024.
Livakovićev Fenerbahče slavio u sudačkoj nadoknadi, Teklićev Karagumruk poražen
Foto: Damir Senčar/HINA

U današnjim susretima turske Super lige, Gaziantep je ugostio Murićev i Rakov Konyaspor te upisao remi 1:1, Ankaragucu je porazio Karagumruk 2:0, a Fenerbahče je slavio u sudačkoj nadoknadi pogotkom s bijele točke...

S početkom u 15:00 sati, odigrana su dva susreta 22. kola Super lige, a ekipe Tonija Teklića te Roberta Murića i Nike Raka nisu se baš proslavile. Murić i Rak s Konyasporom su upisali remi 1:1 na gostovanju u Gaziantepu, dok je Teklićev Karagumruk upisao poraz 2:0 protiv Ankaragucua.

Igraj na tursko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bolje od njih s početkom u 18:00 sati prošao je Fenerbahče Dominika Livakovića koji je uspio sačuvati mrežu u minimalnoj pobjedi protiv Bašakšehira.

Ankaragucu je ušao u susret kao 13. momčad Super lige osvojivši 25 bodova u 21 utakmici, dok je Karagumruk bio na 18. mjestu ljestvice s 21 bodom. Momčad iz Ankare u posljednjih je pet utakmica ostvarila dvije pobjede, dva remija i jedan poraz, a pobjedom protiv Karagumruka upisala bi važnih tri boda za odvajanje od relegacijske zone. Momčad iz Istanbula na sličnom je omjeru ušla u utakmicu, upisavši dvije pobjede, jedan remi i dva poraza u posljednjih pet okršaja.

Domaćin je došao do vodstva u 24. minuti pogotkom 23-godišnjeg veznjaka Ali Kaan Gunerena te otišao na odmor s minimalnom prednošću. Karagumruk je u drugo poluvrijeme ušao s više energije, podigao je intenzitet igre te čak i pobijedio u borbi za posjed 70:30.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da momčad iz Istanbula dođe do bodova, a potvrdu pobjede Ankaragucuu je donio u 61. minuti Federico Macheda. Tonio Teklić našao se u početnom sastavu Karagumruka, a u 66 minuta na terenu uputio je 16 od 20 točnih dodavanja, ostvario dva od dva uspješna driblinga te jedan udarac izvan okvira gola.

Šesnaesta momčad turske Super lige, Gaziantep, u posljednjih je pet utakmica upisala tri remija, minimalnu pobjedu protiv Bodrumspora te minimalni poraz protiv Fenerbahčea. U 22. kolu je ugostila 18. Konyaspor koji je u 21 utakmici ostvario 21 bod, jedan manje od domaćina. Konyaspor je u posljednjih pet susreta na omjeru od dva poraza i dva remija, a jedinu pobjedu upisao je protiv Goztepea u Kupu nakon produžetaka.

Gaziantep je poveo u 31. minuti, a gol je pripisan braniču Konyaspora, Metehanu Mertu. U 41. minuti goste pogotkom u susret vraća Marlos Moreno nakon upućene lopte Ahmeta Oguza te su momčadi izjednačenim rezultatom otišle na odmor.

Rezultat je ostao nepromijenjen i u drugom dijelu, stoga je susret i završio zasluženim remijem, budući da su momčadi bile podjednake u borbi za posjed lopte i upućenim udarcima. Robert Murić bio je u startnoj postavi Konyaspora, a teren je napustio u 62. minuti, dok je Niko Rak utakmicu proveo na klupi.

S početkom u 18:00 sati odigrana su još dva susreta, a u jednome od njih, desetoplasirani Bašakšehir je ugostio vodeću momčad turskog prvenstva, Fenerbahče Dominika Livakovića. Fenerbahče je ostvario apsolutnu dominaciju nad Bašakšehirom osvojivši posjed za loptu 60:40 te uputivši 31 udarac u odnosu na četiri udarca domaćina. Unatoč tome, favoriti nisu bili precizni u realizaciji uputivši devet udaraca u okvir od kojih je tek posljednji ušao u protivničku mrežu.

Fenerbahčeu je dodijeljen jedanaesterac nakon igranja rukom Onura Erguna u 90. minuti, a prije izvođenja udarca s bijele točke isključen je Basaksehirov Philippe Paulin Keny koji je zaradio drugi žuti karton zbog prigovaranja sucu.

Precizan s bijele točke bio je Michy Batshuayi koji udarac plasira u lijeve rašlje i donosi tri boda vodećoj momčadi Turske u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Dominik Livaković odigrao je cijeli susret, no nije se pretjerano namučio upisavši samo obranu jedinog udarca koji je protivnik uputio u okvir gola.

Super lig, 22. kolo:
Ankaragucu - Karagumruk 2:0
Gaziantep - Konyaspor 1:1
Antalyaspor - Sivasspor 2:1
Bašakšehir - Fenerbahče 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!