Rukomet

[VIDEO] Karačić: 'Sada sam još tužniji, mislim da je ova ekipa mogla i trebala dati puno više'

Branimir Korać • četvrtak, 25.01.2024.
[VIDEO] Karačić: 'Sada sam još tužniji, mislim da je ova ekipa mogla i trebala dati puno više'
Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva pobjedom protiv Njemačke 30:24. Lijepa pobjeda za Hrvatsku, ali na žalost ne od velikog značaja…

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Igor Karačić koji je postigao šest pogodaka. Baš Karačić bio je najefikasniji i u prošloj pobjedi Hrvatske protiv Njemačke.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sada sam još tužniji, mislim da je ova ekipa mogla i trebala dati puno više, ali okolnosti su na žalost takve da se moramo zadovoljiti ovom pobjedom protiv Njemačke. Žao mi je što ova utakmica nije odlučivala o putniku u polufinale, ne pruža se uvijek prilika da s pet bodova idete u polufinale. Mislim da bi na kraju utakmice ishod bio isti, stvarno smo bili motivirani, fokusirani i puni energije, onako kako Hrvatska i treba izgledati. Nadam se da ćemo sada dočekati te kvalifikacije kako treba i osigurati Olimpijske igre."

Karačić je optimist i vjeruje da Hrvatska ima mogućnost povratka u sam vrh.

"Ja uvijek vidim svjetlo na kraju tunela. I kada smo uspješni i kada nismo vidim puno dobrih stvari, vidim i te loše stvari, ali pokušavamo ih ispraviti. Nekada se to jednostavno ne može, dogodi se takav dan. Imamo dobar spoj iskustva i mladosti, ima tu puno toga gdje možemo napredovati da bi vratili Hrvatsku na pravi put."

Dominik Kuzmanović s čak 22 obrane uzeo je Karačiću titulu igrača utakmice.

"Ne pamtim kada sam posljednji put imao vratara s toliko obrana. Andy Wolff brani odlično u klubu i imao je sjajne utakmice, ali Kuzma je ovdje bio nesavladiv. Što obrana nije uspjela pokupiti, on je tu bio kao zid i to nas je poguralo i oslobodilo u napadu, a oni nisu imali nikakvog rješenja."

Ono što slijedi za manje od dva mjeseca su kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Prvi cilj nam je bio osigurati kvalifikacije da se ne čeka taj Egipat. Htjeli smo to sami napraviti da ostvarimo što bolji plasman, nije se uspjelo iz raznih razloga. Sada je bitno da vjerujemo u našu ekipu, da vjerujemo jedni drugima i tako se gurati dalje. Ako ništa, možda smo se dobro uigrali za ovo što nam slijedi."

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!