Nogomet

Zvonimir Boban napustio Uefu zbog neslaganja s Čeferinom: 'Žao mi je i tužan sam'

Branimir Korać • četvrtak, 25.01.2024.
Zvonimir Boban napustio Uefu zbog neslaganja s Čeferinom: 'Žao mi je i tužan sam'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Hrvatska ostaje bez jakog aduta u Uefi, Zvonimir Boban odlučio je napustiti krovnu europsku nogometnu organizaciju zbog neslaganja s aktualnim predsjednikom Aleksandrom Čeferinom…

Moralnost Zvonimira Bobana nikada nije bila upitna, a još jednom je potvrdio kako je čovjek sa stavom kojem je ono ispravno i pošteno ispred novca i moći. Iako je niz godina uspješno surađivao s Aleksandrom Čeferinom kojem je bio desna ruka u Uefi, Boban je donio odluku o odlasku.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije se zasitio niti je u pitanju neki novi posao, Boban je odlučio otići zbog neslaganja s Čeferinom i odlukom Slovenca da prekrši jedno od glavnih obećanja koje je dao kako je došao na funkciju predsjednika Uefe.

Naime Čeferin se zalagao za to da predsjednik Uefe može imati najviše tri mandata kako bi se spriječile bilo kakve manipulacije koje su se događale iz godine u godinu kroz povijest. No, Čeferinu se očito svidjela pozicija predsjednika i ne želi je napustiti.

Za dva tjedna trebalo bi doći do promjene statuta na Kongresu Uefe pri čemu bi Čeferin dobio priliku ostati na čelu Uefe i dalje.

Boban je bio žestoko protiv toga, ali nije to bila jedina točka s kojom se ne slaže, polako se nakupljalo sve više toga, a ovaj potez Čeferina definitivno je bio kap koja je prelila čašu.

Slovenac je potvrdio Bobanu kako ne namjerava odustati od svog nauma i tu je za Bobana bio kraj te je povukao za njega jedinu moguću odluku.

"Dobro razumijem da ništa nije idealno, a ponajmanje ja. I dobro znam da puno puta moramo prihvatiti logiku kompromisa, ali ako bih prihvatio ovako tešku i krivu odluku i okrenuo glavu, išao bih protiv načela i općih vrijednosti u koje duboko vjerujem. Ne glumim nikakvog heroja, i dobro znam da su mnogi istog mišljenja - možda naivnog, ali sigurno ispravnog. Žao mi je, tužan sam, ali napuštam Uefu", poručio je Boban.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!