Zimski sportovi

Pobjeda Venier, težak pad Shiffrin

HINA, Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Pobjeda Venier, težak pad Shiffrin
Foto: EPA

Održan je spust za skijašice u Cortini d'Ampezzo, a do pobjede je stigla Stephanie Venier ispred Lare Gut-Behrani. Utrku su obilježila i ispadanja, prije svega Mikaele Shiffrin koja je šepajući prevezena u bolnicu...

Austrijanka Stephanie Venier pobjednica je spusta skijašica za Svjetski kup održanog u Cortini d'Ampezzo u petak kojega su obilježili brojni padovi ponajboljih svjetskih skijašica.

Venier je do svoje druge pobjede u karijeri stigla s 39 stotinki boljim vremenom od druge Švicarke Lare Gut-Behrami, dok su treće mjesto podijelile Kanađanka Valerie Grenier, Austrijanka Christina Ager i Talijanka Sofia Goggia sa 71 stotinkom slabijim vremenom.

No, najveća vijest s utrke je ozljeda vodeće skijašice u Svjetskom kupu, Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja je nakon 15-ak sekundi provedenih na stazi loše procijenila ulazak u jedan zavoj i završila u zaštitnoj ogradi. Ukazivala joj se pomoć nakon čega je šepajući otišla sa staze i prevezena je u bolnicu. Nije se mogla osloniti na svoju lijevu nogu. Prve pretrage kažu da nema potrganih ligamenata.

Osim Shiffrin, na istom je mjesto izletjela i aktualna olimpijska pobjednica u ovoj disciplini Švicarka Corinne Suter, a ranije su utrku okončale i Talijanka Federica Brignone te Švicarka Michelle Gisin.

U redoslijedu spustašica vodi Goggia s 290 bodova ispred Venier sa 216 i Gut-Behrami sa 164, dok je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća Shiffrin sa 1209 bodova, Gut-Behrami je sada druga sa 869, dok je Slovakinja Petra Vlhova, koja je prošlog vikenda teško ozlijedila koljeno, treća sa 802.

Spust, Cortina d'Ampezzo (ž):
1. Stephanie Venier 1:33.06
2. Lara Gut-Behrami +0.39
3. Valerie Grenier 0.71
3. Christina Ager +0.71
3. Sofia Goggia +0.71
6. Laura Pirovano +0.91
7. Kajsa Vickhoff Lie +0.94
8. Cornelia Huetter +0.98
9. Mirjam Puchner +0.99
10. Joana Haehlen +1.11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!