Tenis

Sinner hodao po rubu poraza, ali preokretom ipak stigao do titule na Australian Openu

Branimir Korać • nedjelja, 28.01.2024.
Sinner hodao po rubu poraza, ali preokretom ipak stigao do titule na Australian Openu
Foto: EPA

Jannik Sinner pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Australian Opena. Sinner je osvojio titulu slaveći u finalu preokretom protiv Danila Medvjedeva...

Jannik Sinner stigao je do prve od vjerujemo brojnih Grand Slam titula. Sjajni Talijan slavio je u Melbourneu protiv Danila Medvjedeva nakon velike borbe u pet setova.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je bio u vrlo teškoj situaciji, gubio je 2-0 i setovima, Mevjedev je igrao stvarno odličan tenis, ali Sinner je danas možda i najopasniji igrač na svijetu, uspio se podići i stići do svoje prve titule na Grand Slam turnirima.

I dok su se spominjala i u medijima favorizirala neka druga imena, Talijan je ponekad bio nepravedno zapostavljen, no pokazao je zašto ga ipak mnogi vide kao budućeg broja jedan. Ovdje je postao treći najmlađi osvajač Australian Opena od 1988. godine otkako se igra u Melbourneu. Mladi su bili tek Jim Courier i Novak Đoković.

U finale je krenuo dosta nervozno i Medvjedev je lako dobio prvi set sa 6:3 uz dva breaka, a da Sinner nije niti zaprijetio pošteno na reternu.

Nije Talijan bio na svojoj razini niti u drugom setu, ponovno je Medvjedev stvorio lakoćom prednost i poveo s 5:1 te uspješno dovršio set.

Rus je sjajno servirao i u trećem, setu ostavivši Sinnera bez šanse, sve do 5:4 kada Talijan ipak dolazi do breaka, uzima treći set i tu se priča okreće.

Sinner je izgledao sve bolje i uspio je uzeti četvrti set također breakom u završnici nakon čega je samopouzdanje poraslo, a Medvjedevu ipak bilo malo uzdrmano.

U šestom gemu petog seta Sinner radi break koji mu donosi pobjedu, tu se odvojio i završio posao.

Fantastičan meč mladog Talijana koji je potvrdio kako s Đokovićem, Medvjedevom i Alcarazom čini kvartet koji je trenutno ipak ispred ostatka teniskog svijeta.

Australian Open, finale:
Jannik Sinner (Italija, 4) - Danil Medvjedev (-, 3) 3:6, 3:6, 6:4, 7:4, 6:3

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!