Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza, finale, 28.01.2024, 18:00 h
Francuska
Francuska 33:31 Danska
Danska

Francuska u produžetku bolja od Danske za zasluženu titulu europskog prvaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.01.2024.
Francuska u produžetku bolja od Danske za zasluženu titulu europskog prvaka
Foto: EPA

Francuska je uzela titulu prvaka Europe pobjedom protiv Danske u finalu 33:31. Susret je odlučen nakon odigranih dva puta po pet minuta gdje su bolji bili Francuzi...

Prema očekivanjima, susret između Danske i Francuske nalikovao je pravoj partiji šaha, bez znatnijih odvajanja s jedne i druge strane. Ravnopravna igra obilježila je čitav susret, a na kraju je ostalo tek vidjeti kod čijeg će se minimalnog vodstva zaustaviti sat. No za dobiti odgovor na to pitanje trebalo je više od regularnih 60 minuta igre.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Što se tiče kretanja rezultata u prvih pola sata igre, +2 pogotka na svojoj su strani imali i Francuzi i Danci s tim da je skandinavska vrsta nešto duže bila u rezultatskom plusu. Međutim, na odmor se otišlo pri 14:14.

Nastavak su danski rukometaši otvorili 3:0 serijom, redom su francusku mrežu pogađali dva puta Hansen te Gidsel, a zatim je uslijedilo 13 minuta igre pogodak za pogodak. Bez obzira na pogodak, odnosno dva prednosti na strani Danske, naivno je bilo očekivati kako se francuski sastav neće znati vratiti.

Sedam minuta prije kraja za 23:23 pogodio je Fabregas, potom je Danska opet bila ta koja je držala spasonosnih +1 na svojoj strani, no sve je na početak vratio isti igrač pogotkom za 27:27 i za produžetak velike borbe.

A i u tim produžecima niti Danska niti Francuska nisu dopustile protivniku da ostvari komotniju prednost. Nešto više od pola minuta do kraja Francuska je imala minimalnu prednost i napad, i iako su i Danci imali još jednu priliku, točku na i stavio je Yanis Lenne za još jedno zlato francuskom rukometu.

Francusku je s osam pogodaka prema zlatu predvodio Fabregas, a toliko je na drugoj strani imao stopostotan Gidsel. Najbolji strijelac susreta bio je Mikkel Hansen s učinkom 9/15.

Francuski vratar Samir Bellahcene imao je i bolja izdanja na ovom Prvenstvu; večeras je zaustavio devet danskih šuteva. Na drugoj strani 15 je obrana upisao Emil Nielsen, na kraju izabran za najboljeg igrača ovog finala.

Europsko rukometno prvenstvo, finale:
Francuska - Danska 33:31 (14:14)(13:13)(6:4)

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Europsko prvenstvo 2024., nokaut faza

finale

Francuska33:31 *Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!