Nogomet

Jordan preokretom u sudačkoj nadoknadi izbacio Irak s Azijskog kupa

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 29.01.2024.
Jordan preokretom u sudačkoj nadoknadi izbacio Irak s Azijskog kupa
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Reprezentativci Jordana izborili su prolaz u četvrtfinale Azijskog kupa nakon štoo su u osmini finala eliminirali Irak. Iračani su vodili do 95. minute, ali nisu na kraju slavili...

Jordan je prošao u četvrtfinale Azijskog prvenstva nakon što je s dva pogotka u nadoknadi vremena osigurao pobjedu od 3:2 nad Irakom, čiji je napadač i najbolji strijelac turnira Aymen Hussein isključen zbog pretjeranog slavlja golova u ponedjeljak.

Igraj na utakmice Azijskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dok je Iraku izgledalo suđeno da uđe u posljednjih osam, Jordanac Yazan Al-Arab izjednačio je u 95. prije nego što je Nizar Al-Rashdan zabio dvije minute kasnije veličanstvenim pokušajem iz daljine koji je slomio srca Iračana. Jordan je poveo u prvom poluvremenu preko Yazana Al-Naimata, koji je slavio sa svojim suigračima sjedeći na travnjaku i pretvarajući se da jede obrok.

Irak je uzvratio u 68. kada je Saad Natiq glavom pogodio iz kornera prije nego što je Hussein zabio osam minuta za vodstvo Iračana. Radost zbog postizanja šestog pogotka na turniru brzo se pretvorila u šok kada mu je sudac dao drugi žuti karton zbog pretjeranog slavlja nakon što je napadač oponašao Jordanove igrače i sjeo na travnjak, pretvarajući se da sam jede.

Jordan će u četvrtfinalu igrati s debitantima na turniru Tadžikistanom kojeg vodi hrvatski stručnjak Petar Šegrt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!