Košarka

NBA dodijelila kaznu D'Angelu Russellu zbog napucavanja lopte

Filip Mihoković • utorak, 30.01.2024.
NBA dodijelila kaznu D'Angelu Russellu zbog napucavanja lopte
Foto: EPA

D'Angelu Russellu određena je novčana kazna nakon ispucavanja lopte na tribine poslije pobjede u dvostrukim produžecima protiv Golden State Warriorsa...

Kaznu od 15 tisuća dolara izrekla je NBA liga protiv beka Los Angeles Lakersa, D'Angela Russella. Objavio je to danas izvršni potpredsjednik NBA-ja i voditelj košarkaških operacija, Joe Dumars.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Russell je u pobjedi Lakersa nad Warriorsima ubacio 28 poena te tome pridodao tri skoka i pet asistencija. Susret je bio izrazito kompetitivne naravi, kao što to uvijek i bude, kada se na suprotnim stranama parketa nađu Stephen Curry i LeBron James. Nakon što je regularno vrijeme utakmice završilo izjednačenim rezultatom, pobjednika nije bilo ni nakon prvog produžetka, a u drugom produžetku presudile su margine.

Činilo se da je pobjednik riješen kada je Curry ubacio tricu za minimalno vodstvo s pet sekundi do kraja drugog produžetka, no James je u zadnjoj akciji ušao na koš te izborio slobodna bacanja. Mirne ruke ostao je najbolji strijelac u povijesti NBA lige, zabivši oba slobodna bacanja za pobjedu Lakersa 145:144. Curry je ubacio 46 poena te pridodao tri skoka i sedam asistencija, dok je James ostvario triple-double učinak pridonijevši Lakersima 36 poena, 20 skokova i 12 asistencija.

U četvrtoj četvrtini i duplim produžecima momčadi iz Los Angelesa od značajne je važnosti bio i Russell, a nakon neizvjesne završnice, Amerikanac je u euforiji ispucao loptu na tribine. Sada će zbog toga morati platiti novčanu kaznu.

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!