Nogomet

Zekić: 'Obranom mogu biti zadovoljan, a prema naprijed mislim da možemo puno bolje'

Filip Mihoković • subota, 03.02.2024.
Zekić: 'Obranom mogu biti zadovoljan, a prema naprijed mislim da možemo puno bolje'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je u 21. kolu SuperSport HNL-a ugostio Hajduk te izborio remi izjednačujućim pogotkom Miereza. Trener Zoran Zekić smatra da su obje momčadi igrale previše oprezno, a fokus mu je već na sljedećoj utakmici...

Osijek ponovno nije uspio doći do pobjede na Opus Areni. U susretu protiv Hajduka, gostujuća momčad prva je postigla pogodak, a nakon izjednačenja Osijeka, domaćin je imao i priliku uzeti sva tri boda u završnici, no Ramon Mierez je pucao izravno u Ivana Lučića. Zoran Zekić očekivao je više napadačke igre od vlastite momčadi, a zadovoljan je obrambenim segmentima:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Uvijek može bolje. Očekivao sam da ćemo više napadati, da ćemo biti s više igrača u Hajdukovoj zadnjoj liniji. Mislim da su obje momčadi bile preoprezne. Obranom mogu biti zadovoljan, mislim da smo uspjeli zatvoriti njihove kanale, a prema naprijed mislim da možemo puno bolje. To sam i sada rekao igračima. Gubili smo 1:0, pa kada izjednačiš sigurno moraš biti zadovoljan, ali imamo na čemu raditi i o čemu razmišljati, idemo dalje. Ne znam tko je imao manje prilika, mi smo imali dva udarca na gol, a Hajduk, mislim, niti jedan. Derbiji znaju biti čvrste utakmice, a ja nisam sretan s takvim načinom, volio bih da smo bili puno hrabriji. Koncipirali smo brzu momčad i trebali smo to bolje iskoristiti."

Trener Osijeka pravovremeno je učinio tri izmjene koje su rezultirale izjednačenjem nakon primanja gola, a ističe da su izmjene bile spremne i prije samog pogotka:

"Htio sam reagirati pet minuta prije, ali taman kad su se dečki zagrijali smo primili gol i to na način da smo imali loptu u posjedu, a onda radimo dribling u zoni gdje se to ne smije pa nakon toga radimo prekršaj i naravno da te kazne. Promijenili smo sistem i probali smo biti gušći u sredini i opasniji u napadu, mislim da smo u tom dijelu uspjeli, ali nedostajalo je tu fluidnosti i odlučnosti."

Sjajnu partiju odigrao je Ramon Mierez kojemu je prvi pogodak poništen zbog igranja rukom u nastanku akcije, ali mu je zato priznat izjednačujući gol u 72. minuti. Zekić je nahvalio Argentinca za kojeg se nada da će ostati u slavonskoj momčadi i nakon završetka zimskog prijelaznog roka, ali istaknuo je i sjajnu izvedbu Hajdukovog Nikole Kalinića:

"Volio bih da ostane, čestitam mu na 50. golu i čestitam mu na borbenosti. Danas je stvarno bio na svakoj lopti i fazu obrane je odradio fantastično. Mislim da smo gledali dva majstora u napadu, Nikola Kalinić je odigrao fantastičnu utakmicu, malo duela je izgubio, puno lopti je sačuvao i u obrani radio dobro. To su detalji kojima se možemo radovati, ali nadamo se da ćemo se popraviti i biti bolji."

Hajduk je na gostovanje došao osakaćen ozljedama, suspenzijama i virozom, a Zekić nije bio iznenađen promjenama u splitskoj momčadi:

"Ja sam pretpostavljao da će umjesto Livaje igrati Kalinić. Ne mogu reći da se radi o sličnim igračima, ali oba igrača fantastično igraju okrenuti leđima i odlično rade prijenos lopte, tako da nije bilo nekih velikih iznenađenja. Mislim da smo dobro markirali njihove izlaske, ali prema naprijed nam je nedostajalo više hrabrosti."

Strijelac pogotka za Osijek u prošlom kolu, Kristijan Lovrić, na iznenađenje mnogih, nije bio u početnom sastavu. Zekić je objasnio da se radi o odluci najboljoj za momčad u ovome susretu te i dalje stoji pri tome:

"Imamo proces rada i način razmišljanja i komunikacije. Danas smo se odlučili za kombinaciju Pušića i Jurišića, nekad to završi bolje, a nekad i lošije, ali danas je bilo tako kako je."

Sada Osijek u sljedećem kolu SuperSport HNL-a očekuje gostovanje kod Istre, a Zekić se nada boljoj predstavi vlastite momčadi bez isticanja favorita:

"Svaka utakmica je jako teška i idemo u nove pripreme. Liga je dosta izjednačena, nema tu favorita. Moramo biti što oprezniji i puno konkretniji prema naprijed i imati bolji učinak."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!