Tenis

Poraz Duje Ajdukovića, Hrvatska po prvi puta ostala bez završnog turnira Davis Cupa

Mario Borko • nedjelja, 04.02.2024.
Poraz Duje Ajdukovića, Hrvatska po prvi puta ostala bez završnog turnira Davis Cupa
Foto: Marko Jurinec/HINA

Zizou Bergs je u četvrtom meču između Hrvatske i Belgije sa 6:1, 7:5 pobijedio Duju Ajdukovića i tako svoju reprezentaciju odveo na završnicu Davis Cupa…

Hrvatska teniska reprezentacija poražena je u Varaždinu od Belgije i neće sudjelovati na završnici Davis Cupa. Nakon ranijeg poraza u parovima kako bi se kvalificirala trebala je ostvariti dvije pobjede u pojedinačnim mečevima, ali sve je riješeno nakon prvog. Duje Ajduković je u dva seta (1:6, 5:7) poražen od prvog belgijskog reketa Zizoua Bergsa i Hrvatska tako po prvi puta od uvođenja novog formata neće sudjelovati na završnici.

Igraj mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oba tenisača su u subotu ostvarili pobjede i puni su samopouzdanja ušli u susret. Dakako veći pritisak bio je na leđima Ajdukovića, trenutno 125. tenisača na svijetu. I bez obzira na to Splićanin je dobro ušao u meč i već u drugom servis gemu Belgijca imao break loptu. Nije je uspio iskoristiti, a nakon toga 131. tenisač svijeta potpuno je izdominirao nastavak i s pet uzastopno gemova osvojio set s 1:6.

U drugom setu Ajduković je odmah na startu propustio dvije prilike za oduzimanjem servisa, a svoj je izgubio kod rezultata 3:3. Bergs je kod 5:4 prvi puta servirao za meč, ali hrvatski tenisač spašava dvije meč lopte i vraća publici u Varaždinu nadu u preokret. Ipak veselje je kratko trajalo, već u idućem gemu Ajduković je ponovo izgubio servis, a Belgijac je iz drugog pokušaja mirno odservirao za meč i s konačnih 1:6, 5:7 odveo svoju reprezentaciju na završni turnir koji se igra u rujnu.

Belgija se vrača na završni turnir nakon što je prošle godine u kvalifikacijama poražena od Južne Koreje. Hrvatska je po prvi puta u Davis Cupu nastupila bez igrača u top 100 na svijetu i nažalost ostala bez završnice.

Davis Cup, pojedinačni meč
Duje Ajduković (Hrvatska) – Zizou Bergs (Belgija) 1:6, 5:7

Davis Cup kvalifikacijska runda:
Hrvatska – Belgija 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!