Nogomet

Zrinjski predstavio novo pojačanje, povratak reprezentativca Bosne i Hercegovine

Filip Mihoković • utorak, 06.02.2024.
Zrinjski predstavio novo pojačanje, povratak reprezentativca Bosne i Hercegovine
Foto: Pixsell

Zrinjski iz Mostara na službenim je stranicama predstavio novog igrača, a riječ je o Toniju Šunjiću, iskusnom 35-godišnjem reprezentativcu Bosne i Hercegovine. Šunjić će se tako iz Kine vratiti u mostarski klub

Nakon 12 godina, Toni Šunjić vratit će se u Zrinski gdje je napravio svoje prve profesionalne nogometne korake te izborio poziv u nacionalnu momčad Bosne i Hercegovine. Od tada je Šunjić igrao u Ukrajini, Njemačkoj, Italiji, Rusiji i Kini, a sada će pokušati pomoći matičnom klubu izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka. Zrinjski je trenutno na drugom mjestu tablice Premijer lige, zaostajući sedam bodova za vodećim Borcem iz Banja Luke.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bosansko-hercegovački branič 2015. godine ostvario je prijelaz u Stuttgart za tri milijuna eura, a tijekom svog boravka tamo, odradio je i posudbu u Palermu. Po isteku ugovora, 2017. godine prelazi u Dinamo Moskvu, a nakon druge epizode u Rusiji, 2020. godine prelazi u Kinu, gdje je do sada igrao za Beijing Guoan i posljednje, Henan Songshan Longmene.

Ove sezone, nastupao je u 23 utakmice za kinesku momčad od kojih je u 22 bio u početnom sastavu, a upisao je i jednu asistenciju. Uz to je zaradio i izbor u momčad tjedna te stvorio dvije velike prilike kao branič. Debi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ostvario je 2015. godine, a od tada je upisao 41 nastup i postigao jedan pogodak za Zmajeve.

Šunjić ima još mnogo toga za pružiti na nogometnim terenima unatoč već opsežnom stažu te će osnažiti red obrane prvaka Bosne i Hercegovine u svojem naumu da ponovi isti uspjeh i ove godine.

FOTO: STR-4321/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!