Nogomet

Messi se nada nastupu u Tokiju nakon propuštanja prijateljske utakmice u Hong Kongu

Filip Mihoković • utorak, 06.02.2024.
Messi se nada nastupu u Tokiju nakon propuštanja prijateljske utakmice u Hong Kongu
Foto: EPA

Lionel Messi, argentinski kapetan i osvajač Svjetskog prvenstva, planira zaigrati u srijedu na prijateljskoj utakmici u Tokiju gdje će Inter Miami odmjeriti snage s japanskim Vissel Kobeom. Nakon nedavnog nesudjelovanja u utakmici protiv selekcije igrača iz hongkonške lige, Messi se nada ispraviti dojam pred japanskim navijačima.

U nedjelju je Lionel Messi, zajedno s još jednom velikom zvijezdom, Luisom Suarezom, proveo cijelu utakmicu sjedeći na klupi, izazvavši bijes tisuća navijača koji su zahtijevali povrat novca. Ovaj incident izazvao je nelagodu za Inter Miami, a Messi, koji rijetko daje izjave medijima od dolaska u Sjedinjene Američke Države u srpnju prošle godine, pojavio se na konferenciji za novinare. Sam je sjedio na stolcu na pozornici, odjeven u ružičastu jaknu za zagrijavanje i pokazao je dozu skromnosti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Istina je da se osjećam puno bolje u usporedbi s prije nekoliko dana. Ovisno o tome kako će ići trening, i da budem iskren, još uvijek ne znam hoću li moći ili ne. Ali osjećam se puno bolje i zaista želim to učiniti."

Neki su sugerirali da je mogao barem malo zaigrati u Hong Kongu, što bi zadovoljilo navijače u utakmici koja je uglavnom bez rezultatskog značaja osim promidžbenog. Messi je pokušao objasniti situaciju hongkonškim navijačima, tvrdeći da nije mogao igrati zbog ozljede prepona:

"Nažalost, bila je to loša sreća što nisam mogao igrati na dan utakmice u Hong Kongu. Neugoda je trajala, i bilo mi je vrlo teško igrati. Nažalost, u nogometu se mogu dogoditi stvari u bilo kojoj utakmici, da možemo imati ozljedu. Šteta je jer uvijek želim sudjelovati, želim biti tu, a još više kada su u pitanju ove utakmice kada putujemo tako daleko i ljudi s nestrpljenjem očekuju naše utakmice."

Globalna turneja Inter Miamija bila je razočaravajuća dok klub pokušava izgraditi brend koristeći veterane poput Messija i Suareza. Kroz pet utakmica od El Salvadora, preko Dallasa, Saudijske Arabije i Hong Konga, Inter Miami je pobijedio samo jednom i primio je 12 golova, dok je sam postigao sedam. Azijska turneja završava u srijedu u Tokiju.

FOTO: EPA/LEUNG MAN HEI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!