Nogomet

Bivši engleski reprezentativac i napadač Manchester Uniteda potpisao za Seoul

Filip Mihoković • srijeda, 07.02.2024.
Bivši engleski reprezentativac i napadač Manchester Uniteda potpisao za Seoul
Foto: EPA

Jesse Lingard pronašao je novi klub nakon dužeg izbivanja iz nogometa. Posljednji put na nogometnim travnjacima vidjeli smo ga prije 11 mjeseci u dresu Nottinghama, a sada će postati igračem južnokorejskog prvoligaša Seoula.

Jesse Lingard je potpisao ugovor sa Seoulom. Bivši igrač Uniteda postao je slobodan igrač od odlaska iz Nottingham Foresta prošlog ljeta, a ranije ovog mjeseca, otpustio je svoje agente. Lingard želi novi početak u novoj zemlji, a s južnokorejskim klubom dogovorio je dvogodišnji ugovor s opcijom za još jednu godinu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lingard je od odlaska iz Nottingham Foresta prošlog ljeta odmarao od nogometa. U pauzi je 31-godišnjak s javnošću podijelio mentalne probleme i pritisak s kojim se suočavao, a nedavno je i otpustio svoje agente, uključujući članove obitelji, u nastojanju da pronađe novi klub. Prije svog boravka na City Groundu, Lingard je uživao u uspješnj suradnji s West Hamom 2021. godine, a postigao je devet golova u 16 nastupa u svim natjecanjima.

Tijekom sjajne karijere, Lingard je osvojio Europsku ligu, FA kup i Carabao kup s Manchester Unitedom, odigravši 232 utakmice za Crvene vragove nakon što se probio iz akademije kluba. Bio je vrlo frustriran što se nekoliko ponuda za ugovor od njegova odlaska iz Foresta nije ostvarilo. Lingard je gotovo pristupio saudijskom klubu Al Ettifaqu u listopadu, ali je dogovor doživio kasni slom.

Sada će bivši engleski reprezentativac pokušati oživjeti karijeru u Južnoj Koreji, a Transfermarkt trenutno mu procjenjuje vrijednost na šest milijuna eura. Lingard bi trebao biti dostupan momčadi na otvaranju sezone 2. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!