Nogomet

Obala Bjelokosti dovukla se do finala, borit će se za titulu s Nigerijom

Branimir Korać • srijeda, 07.02.2024.
Obala Bjelokosti dovukla se do finala, borit će se za titulu s Nigerijom
Foto: EPA

Miljenica sreće, reprezentacija Obale Bjelokosti, izborila je prolaz u finale Afričkog kupa nacija. Ovaj put uz nešto manje drame, slavila je s 1:0 protiv DR Konga…

Da vam je netko rekao da će Obala Bjelokosti igrati finale Afričkog kupa nacija u trenucima dok ju je razmontiravala Ekvatorska Gvineja u posljednjem kolu skupine, vjerojatno biste se slatko nasmijali. Međutim nevjerojatan rasplet pomogao je Obali Bjelokosti da prođe u nokaut fazu. I tamo je pokazala kako ima devet života, vraćala se u završnici utakmice, izborila produžetke, Senegal je eliminirala na penale, a Mali golom u 122. minuti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U polufinalu su domaći navijači ipak malo lakše disali, nije Obala Bjelokosti uvjerljivo slavila, pobijedila je 1:0, ali je ovaj put imala kontrolu nad susretom i u završnici je spriječila dramu.

Većim dijelom polufinalnog dvoboja protiv DR Konga domaćin je bio bolji protivnik, a bolju igru okrunio je lijepim pogotkom koji je postigao Sebastian Haller kada je zahvatio loptu iz voleja i poslao je u mrežu u 65. minuti.

U nastavku susreta Kongo je pokušao doći do poravnanja, ali Obala Bjelokosti je izdržala i zadržala stečenu prednost te je upisala pobjedu vrijednu finala.

U finalu će igrati protiv Nigerije kojoj je ovo osmo finale i tražit će četvrtu titulu. Obali Bjelokosti je ovo peto finale i tražit će treću titulu. Nikada ranije ove dvije momčadi nisu se susrele u finalu.

Hajdukov bek Ismael Diallo, kao i u svim ranijim susretima, ostao je na klupi.

Afrički kup nacija, polufinale:
Obala Bjelokosti - DR Kongo 1:0

FOTO: EPA/LEGNAN KOULA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani08.02.2024. u 00:56
    Fali nan livi bek, Diallo nije zaigra ni minute, evo ih u finalu a mislija san ispast će u osmini
    Bogomdani