Nogomet

Martinez: 'Hrvatska ima čudesnu generaciju, uvijek igra dobro na velikim natjecanjima'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 08.02.2024.
Martinez: 'Hrvatska ima čudesnu generaciju, uvijek igra dobro na velikim natjecanjima'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Nakon ždrijeba skupina Lige nacija, protivnike je prokomentirao i izbornik Portugala Roberto Martinez. U skupini će igrati s Hrvatskom, Poljskom i Škotskom...

Portugalski nogometni izbornik Roberto Martinez rekao je da se Hrvatska uvijek dobro natječe na velikim natjecanjima, a da će navijači uživati u spektakularnim utakmicama Lige nacija.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovaj ždrijeb daje našim navijačima mogućnost uživanja u šest spektakularnih utakmica. Hrvatska je već bila u finalima. Lani je igrala u finalu Lige nacija, a 2018. je bila u finalu Svjetskog prvenstva. Uvijek igra dobro na svjetskim i europskim prvenstvima. Hrvatska ima čudesnu generaciju igrača", izjavio je Martinez za portugalsku televiziju Canal 11.

U četvrtak je održan ždrijeb europske Lige nacija, a u skupini 1 su Hrvatska, Portugal, Poljska i Škotska.

Portugal i Hrvatska su dosad igrale međusobno sedam puta. Portugalci su pobijedili šest puta, a jedna utakmica je završila neriješeno.

Martinez je, govoreći o Poljskoj, spomenuo njenog napadača Roberta Lewandowskog "koji uvijek ima kapacitet za zabijanje golova", dok Škotska "ima najbolju generaciju u zadnjih 20 godina."

Naglasio je da je ždrijeb "jako interesantan".

"Nama je to natjecanje važno, a s obzirom na to da je Portugal bio pobjednik prvog izdanja, imamo odgovornost", rekao je Martinez.

Ove godine je promijenjen sustav natjecanja pa su po četiri momčadi raspoređene u četiri skupine, a po dvije najbolje će izboriti četvrtfinale.

"Sviđa mi se taj format. Turnir će se igrati dovoljno dugo, a tijekom tog razdoblja će biti promjena u svlačionici, što će nam omogućiti da procijenimo formu igrača", zakljućio Martinez.

Liga nacija počinje u rujnu, međutim, Hrvatska i Portugal će 8. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu na Nacionalnom stadionu u Lisabonu, što će objema reprezentacijama biti završna provjera za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Hrvatska je jedna od deset reprezentacija u svjetskom poretku pa će to biti odličan ispit za nas", izjavio je prošli mjesec Martínez za internetsku stranicu Portugalskog nogometnog saveza (FPF).

"Suočit ćemo se s velikom reprezentacijom koja o nama misli isto", dodao je.

Nacionalni stadion u Lisabonu, poznat i kao sportski kompleks Jamor, prima oko 37 500 gledatelja. Portugal je posljednji put igrao na njemu prije deset godina kada je ugostio Grčku u remiju 0:0.

"Uvijek nam je bila želja vratiti se na taj stadion jer on ima simbolično značenje za našu reprezentaciju. Povratak na Jamor treba biti velik pa smo zato zahvalni reprezentaciji Hrvatske što je prihvatila naš poziv", rekao je Fernando Gomes, predsjednik Portugalskog nogometnog saveza.

Na tom stadionu otvorenom 1946. godine Portugal je dosad odigrao 50 utakmica, a pobijedio u njih 21.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!