Vodeni sportovi

Kina slavila protiv Brazila, u osmini finala ide na Barakude

Filip Mihoković • petak, 09.02.2024.
Kina slavila protiv Brazila, u osmini finala ide na Barakude
Foto: Kristijan Komarica

U trećem kolu Svjetskog vaterpolskog prvenstva reprezentacija Kine svladala je Brazil 10:8. Nakon poraza u prva dva susreta skupine B protiv Grčke i Francuske, kineski vaterpolisti izborili su pobjedu protiv Brazilaca te će u osmini finala igrati protiv Hrvatske.

Vaterpolska reprezentacije Kine uspjela je u posljednjoj četvrtini doći do pobjede protiv Brazila te time osigurati prolazak u daljnju fazu Svjetskog prvenstva. U osmini finala igrat će protiv Hrvatske koja je pobjedama protiv Australije i Južne Afrike završila druga u skupini A iza Španjolaca. Kina je izgubila susrete protiv Francuske i Grčke, no pobjeda protiv Brazila bila je dovoljna za treće mjesto u skupini.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje momčadi bile su podjednake većinu utakmice. Prva četvrtina završila je vodstvom Brazila 3:2, a nakon druge četvrtine prednost favorita se i povećala, na odmor su vaterpolisti Kine otišli sa zaostatkom od dva pogotka, 5:3.

U drugo poluvrijeme utakmice Kina ulazi s drugačijom energijom. Treća četvrtina koju su kineski vaterpolisti dobili 3:1, bila je presudna za preokret rezultata, a nakon što su došli do izjednačenja, nisu maknuli nogu s gasa. U posljednjoj fazi utakmice pri izjednačenom rezultatu, Kinezi su bili mirnije ruke te nadmašili Brazilce 4:2 postavivši konačnih 10:8.

Sada će u osmini finala igrati protiv Barakuda, u još jednom susretu gdje će biti autsajderi, u susretu u kojem Hrvatska mora do pobjede kako bi se plasirala na Olimpijske igre.

SP 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Grčka13:12Francuska
Brazil8:10Kina
1Grčka 360:22+389
2Francuska 344:33+116
3Kina 325:48-233
4Brazil 323:49-260

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!