Zimski sportovi

U prometnoj nesreći poginuo proslavljeni hrvatski olimpijac Antonio Rački

Mario Borko • subota, 10.02.2024.
U prometnoj nesreći poginuo proslavljeni hrvatski olimpijac Antonio Rački

Nažalost, u subotu je stigla potresna vijest o smrti umirovljenog hrvatskog skijaša trkača Antonija Račkog...

U petak je u prometnoj nesreći u tunelu Pećine u Rijeci smrtno stradao Antonio Rački. Nažalost prerano preminulog Račkog, pamtit ćemo po dva nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Lillehammeru 1994. i Naganu 1998. godine gdje je Hrvatsku predstavljao u disciplini skijaškog trčanja.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rački je rođen u Delnicama 1973. godine, a na Olimpijskim igrama u Lillehammeru 1994. bio je uz Vedrana Pavleka i Sinišu Vukonića jedan od trojice sportaša koji su predstavljali Hrvatsku.

Nastupio je u četiri discipline skijaškog trčanja, a najbolji plasman ostvario je na utrci od 50 kilometara u kojoj je završio 52. Na igrama u Naganu četiri godine kasnije bio je jedini hrvatski predstavnik u skijaškom trčanju, ali zbog bolesti nije uspio završiti utrku od 10 kilometara u kojoj je startao.

Profesionalnu karijeru prekinuo je nakon Nagana ponajprije zbog nedostatka sponzora i financijske podrške iz Hrvatskog olimpijskog odbora. Pamtit ćemo ga kao jednog od pionira skijaškog trčanja i zimskog sporta u samostalnoj Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!