Košarka

Zubac prvi skakač utakmice, nesvakidašnji triple-double Wembanyame, Bucksi nadigrali Nuggetse

Petar Jenjić • utorak, 13.02.2024.
Zubac prvi skakač utakmice, nesvakidašnji triple-double Wembanyame, Bucksi nadigrali Nuggetse
Foto: EPA

Sinoć je na NBA parketima odigrano još osam utakmica. U derbiju Zapada do pobjede su protiv Los Angeles Clippersa stigli Minnesota Timberwolvesi, a dobru skakačku utakmicu imao je Ivica Zubac...

Nakon dolaska pet novih igrača razmjenom, Charlotte Hornetsi upisali su i drugu pobjedu, a sinoć su na domaćem terenu svladali Indiana Pacerse sa 111:102.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grant Williams s 21 košem predvodio je pobjedničku ekipu, a Miles Bridges ubacio je 20 poena te skupio deset skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Najbolji kod Indiane bio Myles Turner s 22 koša i pet sokova. Tyrese Haliburton dodao je 13 koševa, šest skokova i 12 asistencija.

Cleveland Cavaliersi prekinuli su svoj niz od devet pobjeda, i to na svom terenu. Bolji su od njih bili Philadelphia 76ersi koji su slavili sa 123:121.

Po 24 poena u pobjedničkim redovima ubacili su Kelly Oubre Jr. i Buddy Hield (osam asistencija). Donovan Mitchell s 36 poena i šest asistencija predvodio je Cavalierse.

Ayo Dosunmu imao je večer karijere u dresu Chicago Bullsa s 29 poena i sedam asistencija, a isti broj poena dodao je i DeMar DeRozan. Bullsi su slavili na gostovanju kod Atlanta Hawksa sa 136:126 i tako došli o treće pobjede u zadnje četiri utakmice.

Najbolji je kod Hawksa bio Bogdan Bogdanović s 28 koševa.

Jako zanimljivu večer imao je Victor Wembanyama koji je u pobjedi San Antonio Spursa protiv Toronto Raptorsa (122:99), upisao 27 koševa, 14 skokova, deset blokada, dvije ukradene, ali i sedam izgubljenih lopti. Bio je to prvi triple-double s blokadama od Clinta Capele prije tri godine.

Najbolji je u dresu Raptorsa bio Gradey Dick s 18 koševa.

Ne događa se baš prečesto u posljednje vrijeme da obje NBA ekipe u regularnom dijelu sezone ostanu ispod 100 poena. Dogodilo se to u Memphisu gdje su New Orleans Pelicansi svladali Grizzliese s 96:87.

Do slavlja ih je predvodio Herbert Jones sa 17 koševa, devet skokova i pet ukradenih lopti. Najbolji je kod poražene ekipe bio Jaren Jackson Jr. s 22 koša i šest skokova.

Postojale su određene naznake buđenja Milwaukee Bucksa, ali noćas definitivno možemo reći da su ponovno tu. Na domaćem terenu odigrali su odličnu protiv Denver Nuggetsa i nanijeli im drugi uzastopni poraz. Slavili su sa 112:95.

Giannis Antetokounmpo s 36 poena, 18 skokova i pet asistencija predvodio je Buckse, dok je Damian Lillard dodao 18 koševa i pet asistencija. Nikola Jokić bio je najbolji kod Nuggetsa s 29 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Deseti triple-double sezone upisao je Luka Dončić koji je s Dallas Mavericksima na domaćem terenu bio bolji od Washington Wizardsa sa 112:104.

Slovenac je susret zaključio s 26 poena, 11 skokova i 15 asistencija, a isti broj poena dodao je i Kyrie Irving (sedam skokova), dok je Daniel Gafford dodao 16 koševa, 17 skokova i pet blokada.

Najbolji je kod Wizardsa bio Deni Avdija s 25 koševa i sedam skokova, a izdvaja se i Tyus Jones s 14 poena i 16 asistencija.

Za kraj dana gledali smo dvoboj Los Angeles Clippersa i Minnesota Timberwolvesa, dvoboj koji je ipak lakše od očekivanog otišao na stranu Vukova. Minnesota je slavila sa 121:100 i tako Clippersima nanijela tek treći poraz u zadnjih 13 utakmica.

Po 18 koševa kod Clippersa ubacili su Kawhi Leonard i Paul George (šest skokova). Ivica Zubac dodao je šest koševa (2/5 za dva, slobodna bacanja 2/2), 11 skokova i dvije asistencije za 22 i pol minute u igri. Nijedan drugi igrač nije skupio više skokova na utakmici.

Minnesotu je do pobjede predvodio Karl-Anthony Towns s 24 koša, dok je Anthony Edwards dodao 23 poena, sedam skokova i osam asistencija.

NBA:
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 111:102
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 121:123
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 126:136
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 99:122
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 87:96
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 112:95
Dallas Mavericks - Washington Wizards 112:104
LA Clippers - Minnesota Timberwolves 100:121

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!