Rukomet

Nenad Šoštarić ne vraća se na klupu Zagreba, ali ostaje raditi u klubu

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 13.02.2024.
Nenad Šoštarić ne vraća se na klupu Zagreba, ali ostaje raditi u klubu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

RK Zagreb objavio je na svojim službenim stranicama da se Nenad Šoštarić neće vratiti na klupu momčadi. Zbog problema s leđima, koja je i operirao u studenom prošle godine, ostat će u klubu kao šef struke svih kategorija...

Pred rukometašima Zagreba nastavak je natjecanja u EHF Ligi prvaka, a već sutra hrvatski će rukometni prvaci otputovati u Dansku gdje ih u četvrtak, 15. veljače očekuje dvoboj s rukometašima Aalborga.

Igraj na rukometnu Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na put s najboljim hrvatskim rukometašima zbog zdravstvenog stanja neće i trener Nenad Šoštarić.

Naime, trener Šoštarić prema uputama liječnika posvetit će se trotjednoj rehabilitaciji u toplicama, a nakon toga ostat će djelovati u rukometnom klubu Zagreb u funkciji šefa struke svih kategorija, s posebnim naglaskom na rad mlađih dobnih skupina.

Rukometaše Zagreba do kraja će tekuće sezone s klupe voditi trener Andrija Nikolić.

"U studenom sam napravio operaciju leđa, a potom u jednoj privatnoj zagrebačkoj bolnici i rehabilitaciju. Na posljednjem kontrolnom pregledu liječnici su mi rekli dvije važne stvari. Prvo, ne preporučuju mi se putovanja, posebno avionska u kojima bi zbog trešnje i turbulencije moglo doći do novih problema s leđima. Drugo, propisali su mi obaveznu trotjednu rehabilitaciju u toplicama. Naravno da mi je zdravlje na prvom mjestu i stoga sam odmah obavijestio rukovodeće ljude u klubu o svom stanju", kazao je trener Šoštarić te potom dodao:

"S vodstvom kluba je dogovoreno da ću po završetku rehabilitacije postati šef svih kategorija. Jedan od mojih zadataka bit će i taj da pomognem kolegi Andriji Nikoliću koji će nastaviti voditi prvu ekipu. Primjerice, dok će ekipa sada igrati u Aalborgu ja ću pogledati utakmicu našeg sljedećeg protivnika Kolstada i Andrija će po povratku iz Danske imati spremnu moju analizu te utakmice. Bit će tu dosta posla i s igračima koji se za određenu utakmicu nisu našli u sastavu i s kojima ću također raditi ovdje u Zagrebu. Također, radit ću i s mlađim igračima, a u planu je da se napravi i kompletna evaluacija rada omladinskog pogona. Kao što je kazao i direktor Vedran Šupuković ima tu dosta posla. Ipak, za početak ću se posvetiti vlastitom oporavku kako bi tu priču s leđima uspješno priveo kraju", zaključio je Šoštarić.

AUTOR: RK Zagreb

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!