Nogomet

Dinamo u Sevilli traži aktivan rezultat uoči uzvrata, čeka ga vrlo snažni Real Betis

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2024.
Dinamo u Sevilli traži aktivan rezultat uoči uzvrata, čeka ga vrlo snažni Real Betis
Foto: Daniel Kasap/HINA

Težak posao je pred igračima Dinama koji večeras gostuju u Sevilli kod Real Betisa. Betis je apsolutni favorit, igra kod kuće, a u Konferencijskoj ligi već više puta je isticao želju za osvajanjem trofeja…

Stiglo je vrijeme za nokaut fazu Konferencijske lige i Dinamov veliki ispit u Sevilli protiv Betisa. Ne mogu se u Dinamu baš pohvaliti nekim sjajnim nastupima u ovom natjecanju, u relativno laganoj skupini prošao je Dinamo u nokaut fazu, alki vrlo teško i tek na kraju grupne faze uspio je izboriti prolaz.

Igraj na Real Betis - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ždrijebu je bilo i lakših protivnika od Betisa, tu Dinamo baš i nije imao sreće, ali nema smisla unaprijed se predavati ili otpisivati hrvatskog prvaka, ukoliko bude u svom najboljem izdanju ove sezone, Dinamo može stvoriti probleme i Betisu.

Ne tako davno Dinamo je već gostovao u Sevilli, ali ne kod Betisa već gradskog rivala Seville. Sjećamo se kako je bilo, do posljednjih trenutaka uzvratnog dvoboja Dinamo je bio u igri za prolaz i Sevilla nije mogla biti mirna.

Činjenica je da je današnji Dinamo slabiji nego što je bio tada, ali i dalje je tu dovoljno kvalitete za boriti se za prolaz. Betis ima širinu, jako dobar kadar, opasan je prema naprijed i Dinamova obrana bit će na teškim iskušenjima. U posljednjim susretima bilo je nesigurnosti, problem su ozljede Perića i Šutala u posljednjoj liniji, Sergej Jakirović dosta je kemijao s postavama i igrom tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će se postaviti u ovom dvoboju.

Za Dinamo je vrlo važno u ovom dvoboju da ostane na životu prije uzvrata na Maksimiru, svaki aktivan rezultat je poželjan i u Maksimiru svi bi odmah potpisali bilo kakav rezultat u kojem je Dinamo neporažen u Sevilli. Čak i minimalan poraz ne bi bio tragičan, uz uvjet da Dinamo na Maksimiru nošen svojim navijačima dođe do pobjede.

Što se tiče Betisa, on je u posljednjih pet utakmica upisao samo jedan poraz i to protiv Barcelone. Slavio je protiv Granade, Mallorce i Cadiza, sva tri puta bez primljenog gola dok je remizirao protiv Getafea.

Što su rekli

Manuel Pellegrini, trener Real Betisa: "Ne vjerujem da će Dinamo u Konferencijskoj ligi biti nepažljiv zbog situacije u svom prvenstvu. To su dva različita puta, a oba vode dogodine u Europu. Nema favorita. Varamo se ako mislimo da se susrećemo s lakim protivnikom. Dinamo će nastojati osvojiti Konferencijsku ligu, na način da će prvo nas htjeti izbaciti. Nastojat ćemo održati istu dinamiku kao protiv Cadiza, a samo se mogu nadati da će igrači individualno imati isti učinak."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Budemo li iskoristili intenzitet i energiju, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat. Morat ćemo, stoga, biti fokusirani u obrani i smanjiti međuprostore iza leđa. Kada osvojimo loptu, moramo biti maksimalno okomiti i brzi u završnici, a kada uspostavimo posjed trebamo biti hrabri. Što se tiče Ristovskog i Ogiware, vidjet ćemo što će biti s njima. Baturina je isto upitan pred svaku utakmicu u zadnje vrijeme. On nam je iznimno bitan i naravno da ima svojih oscilacija jer je mlad, ali mi se trudimo olakšati mu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Sevilla, Estadio Benito Villamarin, 21:00

Sudac: Mykola Balakin (Kijev)

Nedostaju

Betis: Abner, Marc Bartra, Isco, Ayoze Perez, Guido Rodriguez (ozljede)

Dinamo: Josip Drmić, Mahir Emreli, Luka Stojković, Lukas Kačavenda, Boško Šutalo, Sadegh Moharrami, Dino Perić (ozljede)

Prošli dvoboj

Dinamo i Betis sastaju se prvi put.

Prognoza

Jako težak posao za Dinamo, remi bi bio velik kao kuća.

Konferencijska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Molde3:2Legia Varšava
Olympiakos1:0Ferencvaros
Royale Union Saint-Gilloise2:2Eintracht Frankfurt
Sturm Graz4:1Slovan Bratislava
Ajax2:2Bodo/Glimt
Real Betis0:1Dinamo
Maccabi Haifa1:0Gent
Servette0:0Ludogorec Razgrad

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!