Vodeni sportovi

[VIDEO] Tucak: 'Sretan sam, malo umoran i potrošen, ali ljudi, ušli smo u finale Svjetskog prvenstva!'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.02.2024.
[VIDEO] Tucak: 'Sretan sam, malo umoran i potrošen, ali ljudi, ušli smo u finale Svjetskog prvenstva!'

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nije skrivao oduševljenje ulaskom Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva.

Teška utakmica je iza hrvatskih vaterpolista. Francuska je svladana boljim raspucavanjem s pet metara.

Igraj na Hrvatska - Italija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da bi bilo stvarno sportski nezasluženo da smo izgubili. Vodili smo od početka, ali smo isto tako i potpuno pali na kraju. U jednom trenutku šestorica igrača su me gledala nadajući se izmjeni... Mrtvi su, umorni, potrošeni i nemam im što zamjeriti. Izvukli smo zadnji atom snage za još jedno veliko finale. Svi moramo biti ponosni. Ali očekivali smo tešku utakmicu, ušli smo u zadnju dionicu s plus tri pa izgubili loptu i vratili ih. No generalno mislim da smo pobjedu zaslužili", kaže izbornik Ivica Tucak.

Svi su pogađali u raspucavanju, a onda je u bazen uskočio Mate Anić i obranio posljednji pokušaj.

"Penali su u svakom sportu sastavni dio igre, u vaterpolu sada u svakoj utakmici koja završi neriješeno. Bilo je Mate jesi spreman, jesam, tako je bilo i s Popadićem u Rotterdamu. Sretan sam, malo umoran i potrošen, ali ljudi, ušli smo u finale Svjetskog prvenstva!"

Umor je doveo do nekih pogrešaka, aliništa neočekivano.

"Promašili smo pet-šest čistih zicera, zatim kontre, vratili smo ih, ali nikada nismo imali situaciju da pet-šest igrača pogledom traži izmjenu... Potrošeni su, ali trebalo je izvući ovu pobjedu. Ušli smo u veliko finale i to je tako. Mogli smo i izgubiti, uvijek je u sportu jedna pobjeda gore-dolje, sve u životu ima svoje zašto."

U finalu slijede Talijani.

"Bili su Talijani bolji, umrtvili su Španjolce, igrali fizički vaterpolo, ali mi možemo s njima igrati, to je sigurno. Idemo na zlato."

VIDEO: HVS

FOTO: HVS/Giorgio Scala/DBM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!