Košarka

Zadrani preokretom izbacili Cedevitu Junior i prošli u finale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Branimir Korać • petak, 16.02.2024.
Zadrani preokretom izbacili Cedevitu Junior i prošli u finale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Poznati su finalisti Kupa Krešimir Ćosić. Cibona je u prvom polufinalu svladala Dubravu dok je Zadar u drugom polufinalu bio bolji od Cedevite Junior s 83:72…

Damir Mulaomerović mogao je vrlo zadovoljan na odmoru u svlačionicu, Cedevita Junior je igrala sjajno, briljirao je Sandro Rašić, međutim nije izdržala. U nastavku je do izražaja došla širina, ali i kvaliteta Zadrana koji su napravili preokret i otišli do pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zagrepčani su u drugom dijelu stali, Zadar je zaigrao bolje u obrani i limitirao je Cedevitu na samo 27 poena dok su sami ubacili 48 i tako došli do preokreta.

U prvom poluvremenu Cedevita Junior je igrala jako dobro, posebno u drugoj dionici gdje je Mulaomerovićeva momčad imala i dvoznamenkastu prednost. U 14. minuti Rašić je jednom od sedam svojih trica doveo Cedevitu do vodstva 36:26 te je do kraja prvog poluvremena održavala ovakvu prednost.

U nastavku je Zadru trebalo manje od pet minuta da posve okrene susret na svoju stranu i dođe do vodstva.

Iako se činilo da je Zadar u velikom zamahu, Cedevita se nije predavala i pet minuta prije kraja Serdarušić pogađa tricu za vodstvo Zagrepčana 70:69.

Bio je to ujedno i posljednji ubačaj Cedevite Junior iz igre, do kraja susreta ubacili su svega dva poena s linije slobodnih bacan ja i Zadar je otišao do preokreta i pobjede.

Sutra ga čeka veliko finale protiv Cibone s početkom u 20 sati.

Kod Zadra su se istaknuli Luka Božić s 34 poena i pet skokova te Marko Ramljak s 12 poena i deset skokova. Kod Cedevite Junior Rašić je ubacio 26 poena (7/10 trica), a Renato Serdarušić dodao je 14 poena i pet skokova.

FOTO: Ivica Čavka/KK Split

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

polufinale

Dubrava67:80Cibona
Cedevita Junior72:83Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!