Košarka

Cibona očekivano preko Dubrave do finala SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Branimir Korać • petak, 16.02.2024.
Cibona očekivano preko Dubrave do finala SuperSport Kupa Krešimir Ćosić
Foto: Mario Strmotić/HINA

Cibona je prvi finalist SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. U polufinalu je bila bolja od Dubrave s 80:67...

Cibona nije imala previše problema u polufinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić. Bez obzira na to što je oslabljena i sa samo šestoricom seniora, ipak je bila prejaka za Dubravu.

Igraj na utakmice SuperSport Kupa Krešimir Ćosić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cibosi imaju sličnu taktiku za utakmice koje igraju sa svega šestoricom seniora, pokušaju se što prije odvojiti i kasnije mirnije privesti utakmicu kraju.

Slično je bilo i protiv Dubrave u polufinalu, Cibona je dobro krenula, stvorila je razliku i kasnije ju je uspješno održavala.

Već u završnici prve dionice Cibona je ubačajem Krešimira Radovčića povela s 22:12 i prvi put došla do dvoznamenkaste prednosti.

I ulazak u drugu dionicu bio je dobar, serijom 12:0 Cibosi su pobjegli na 34:14 i stavili Dubravu u velike probleme, no do kraja prvog dijela ipak je uspjela smanjiti na 43:34.

Ipak u drugom poluvremenu nije se Dubrava uspjela još više približiti. Dapače, Cibona je 3:40 do kraja susreta ima vodstvo 80:53 i tu stala. Do kraja utakmice Dubrava je serijom 14:0 smanjila na konačnih 80:67.

Kod Cibone najistaknutiji bili su Filip Bundović s 21 poenom te s po 15 poena Domagoj Vuković (deset skokova) i Krešimir Radovčić.

Kod Dubrave Jean-Francois Rajaofera upisao je 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Karlo Vragović dodao je 11 poena.

SuperSport Kup Krešimira Ćosića

polufinale

Dubrava67:80Cibona
Cedevita Junior72:83Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!