Nogomet

Zekić o nedostatku motivacije kod igrača: 'Ako nemaš motiva i želje, pogriješio si sport i zanimanje'

Filip Mihoković • subota, 17.02.2024.
Zekić o nedostatku motivacije kod igrača: 'Ako nemaš motiva i želje, pogriješio si sport i zanimanje'
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Osijek će nakon poraza od Istre u pretposljednjem terminu kola ugostiti Goricu koja je na nizu od pet uzastopnih poraza, a Zoran Zekić smatra da je došlo vrijeme za iskupljenje momčadi zbog loših rezultata...

Osijek je u posljednjem susretu još jednom demonstrirao nekonstantnost forme, upisavši minimalni poraz na gostovanju kod Istre. Sada će, u 23. kolu SuperSport HNL-a, ugostiti momčad Gorice, koja je nakon sjajnih rezultata u prvoj polusezoni, nanizala pet uzastopnih poraza. Trener Osijeka, Zoran Zekić, nada se boljoj predstavi svoje momčadi te da je došao kraj lošim partijama:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Apsolutno moramo biti bolji. Mislim da imamo dosta motiva u svakom smislu da se iskupimo za ovo što je bilo, i energijom, i kvalitetom i rezultatom. Vidjeli smo na svojoj koži kako to može izgledati kad nisi sto posto unutra. Nadam se da je to bilo zadnji put i da ćemo pružiti dobru partiju i pobijediti."

Zekić smatra da je njegova momčad apsolutno podbacila protiv Istre te da se igrači moraju osloboditi straha koji ih sputava kako bi mogli pružiti bolje partije:

"Ne podcjenjujem Istru, ali naša izvedba je zaista bila ispod svake razine u svakom smislu. Ja ponavljam da smo u takvom trenutku da konstantno moramo biti na sto posto kroz utakmice, treninge i proces. Na kraju krajeva moramo ubrzati protok, nedostaje nam hrabrosti, odlučnosti i samopouzdanja. Kada si u strahu, teško je prijeći na drugu stranu ceste. Sad smo pokazali da ne možeš igrati dobro ako si u strahu, trebamo otpustiti kočnice i igrati nogomet."

Gorica na Opus Arenu dolazi s nizom od pet uzastopnih poraza, a mnogi su mišljenja da bi taj niz mogla prekinuti upravo protiv nekonstantnog Osijeka. Zekić ne dijeli to mišljenje, osobito jer smatra da njegova momčad ima mnogo motiva za pobjedu:

"Svatko ima svoje razmišljanje i oni su izgubili te utakmice iako neke nisu zaslužili izgubiti. Oni imaju svoje razmišljanje, mi naše, a nakon zadnjeg susreta stvarno imamo mnogo motiva."

Zekićevu momčad u posljednje vrijeme muče i kadrovski problemi, a protiv Istre se najviše osjetilo odsustvo Ramona Miereza. Zekić se nada brzom oporavku ozlijeđenih, a još više se nada boljoj igri vlastite momčadi:

"Situacija nije nažalost bajna, ali vidjet ćemo još danas i sutra. Nadam se da će svi biti u procesu i biti spremni jer mi je želja da igraju najspremniji. Roko je osjetio bol u mišiću od prve minute u Puli, a za Ramona ne moram govoriti koliko nam nedostaje i znači u svakom smislu, kao i Nejašmić. Nadam se da će danas svi biti u procesu i još više se nadam da ćemo stvarno početi igrati nogomet, a da ne pričamo previše o nogometu."

Zekiću je neshvatljivo da mora brinuti o želji i motivaciji igrača na ovoj razini, a nada se da više nikad neće morati ni razmišljati o tome. Zaključio je da momčad mora istrpjeti ovakve trenutke kako bi mogli uživati u dobrim trenutcima koji će doći:

"Žalosno je da moramo pričati o takvim stvarima, ako nemaš motiva, želje i energije za ovo, pogriješio si sport i zanimanje. Nadam se da o tome nećemo više nikada razgovarati nego da ćemo razgovarati isključivo o tome da imamo preduvjete koje ćemo nadograditi kvalitetom. Siguran sam da će navijači prepoznati trenutak, znam da im nije lako gledati Osijek u ovakvom izdanju, nije ni meni, ali moramo to zajedno istrpjeti i pomoći dečkima da na kraju svi zajedno uživamo u nogometu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!