Ostali sportovi

Sjajna Barbara Matić osvojila zlatnu medalju na Grand Slamu!

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 17.02.2024.
Sjajna Barbara Matić osvojila zlatnu medalju na Grand Slamu!

Odličan nastup na Grand Slamu u Azerbajdžanu imala je Barbara Matić. Hrvatska judašica odradila je turnir na visokoj razini i sjajnu formu potvrdila zlatnom medaljom...

Sjajne vijesti iz Azerbajdžana i još jedna zlatna medalja za Barbaru Matić (JK „Pujanke“ – Split). 29-godišnja Splićanka u vrhunskoj je formi, treće natjecanje, treća medalja, drugo zlato.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U borbi za zlatnu medalju IJF Grand Slama, Matić se susrela s aktualnom Europskom prvakinjom Marie-Eve Gahie. Iako brojke u međusobnim omjerima idu u korist 5:2 za Matić, nije imala niti malo lagan zadatak.

Francuskinja je otvorila borbu agresivno, te u jednom trenutku povela borbu protiv Matić, no, ipak to ju nije obeshrabrilo, nego je strpljivo nastavila graditi nastavak borbe što je u konačnici rezultiralo još jednom zlatnom medaljom.

"Mogu reći da sam stvarno presretna. Tri turnira, dva zlata, jedna bronca, nemam stvarno što puno reći. Stvarno sam prezadovoljna i presretna s početkom ove godine. Danas četiri borbe, od toga dvije stare poznanice, Polleres i Gahie (FRA), drago mi je da sam imala glavu, bila strpljiva, pametno odradila i eto da sam danas osvojila zlato", kazala je nakon finalne borbe.

Matić je u Baku doputovala kao druga nositeljica turnira, a ona je još jednom opravdala ulogu favorita kroz cijeli dan. U prvoj borbi savladala je Talijanku Irene Pedrotti, rutinski je odradila i drugu borbu protiv Uzbekistanke Šohiste Nazarove. U polufinalu susrela se s osvajačicom srebrne medalje s OI-a u Tokiju, Austrijankom Michaelom Polleres, protiv koje je slavila nakon četiri minute borbe.

Drugi osvojeni Grand Slam za Matić, a sveukupno 14. medalja s istih. Uz zlatnu medalju bit će pridodano novih 1000 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

U kategoriji -63kg danas je nastupila Iva Oberan (JK „Župa dubrovačka“) ali je zaustavljena u prvom kolu protiv Kubanke Maylin Del Toro Carvajal.

Podsjećamo, prvog dana natjecanja, Ana Viktorija Puljiz završila je na petom mjestu u kategoriji -52kg. Sutra na tatami izlaze Karla Prodan, Petrunjela Pavić (obje u kategoriji -78kg) i Tina Radić (+78kg).

Foto: Carlos FERREIRA (EJU) / Tino MARIĆ (HJS)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!