Ostali sportovi

Zlatko Dalić i Ivica Tucak predvode ugledne govornike na Konferenciji o kondicijskoj pripremi sportaša

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 21.02.2024.
Zlatko Dalić i Ivica Tucak predvode ugledne govornike na Konferenciji o kondicijskoj pripremi sportaša

Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se u subotu, 24. veljače s početkom u 9.30 sati međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša...

Zlatko Dalić, Ivica Tucak i Ratko Rudić samo su neka od imena koja stoje iza svjetskih uspjeha hrvatskog sporta od kojih je posljednji onaj od prije samo nekoliko dana, osvajanje Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Upravo oni sudionici su simpozija Sportska priprema u ekipnim sportovima, koji će se u sklopu međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održati u subotu, 24. veljače s početkom u 9.30 sati. Na četiri dinamična panela imat ćemo tako prilike slušati najvažnije aktere iz hrvatskih najtrofejnijih ekipnih sportova.

Izbornici i treneri Ivica Tucak, Zlatko Dalić, Josip Sesar, Igor Arbutina i Boris Dvoršek, na panelu Priprema ekipe za turnirsko natjecanje raspravljat će o svojim najnovijim iskustvima u ovoj tematici i otkriti sve detalje o načinu rada svojih reprezentacija.

O strategijama podrške razvoju sportske pripreme u ekipnim sportovima govorit će vodeći ljudi nacionalnih sportskih saveza Marijan Kustić, Tomislav Grahovac, Perica Bukić, Frane Žanić i Nikola Rukavina, dok će oni zaduženi za struku u savezima, Stipe Pletikosa, Jasmin Repeša, Lidija Bojić, Ratko Rudić i Ivan Donald Marić govoriti o dugoročnom razvoju igrača za nacionalnu reprezentaciju.

Kondicijski treneri naših nacionalnih reprezentacija Luka Milanović, Mario Mandir, Pero Kuterovac, Danijel Brajković i Dragan Luić predstavit će aktualnu temu Kondicijska pripremljenost igrača: inovativne paradigme treninga.

22. izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske, a u suradnji s Centrom za istraživanja i razvoj vrhunske sportske pripreme (HOO) i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj, koje u sklopu promocije Olimpijskih igara u Parizu za konferenciju osigurava dolazak svjetski priznatog stručnjaka Martina Buchheita.

Svi zainteresirani za praćenje međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša mogu se prijaviti na web stranici www.ukth.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!