Nogomet

Simeone nakon poraza u Milanu: 'Atletico je odigrao utakmicu kakvu smo i željeli protiv Intera'

Filip Mihoković • srijeda, 21.02.2024.
Simeone nakon poraza u Milanu: 'Atletico je odigrao utakmicu kakvu smo i željeli protiv Intera'
Foto: EPA

Diego Simeone inzistira da je njegova momčad odigrala utakmicu kakvu su planirali nakon što je Atletico Madrid doživio tijesan poraz od Intera, a da pritom nije uputio nijedan udarac u okvir gola...

Inter je svladao Atletico Madrid 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Atletico se postavio obrambeno, pokušavajući neutralizirati protivnike na njihovom terenu, nadajući se da će više napadati u drugoj utakmici na Metropolitanu 13. ožujka. Marko Arnautović imao je nekoliko izvrsnih prilika za postizanje pogotka prije nego što je napokon probio led iz tijesnog kuta, prikupljajući odbijenu loptu od obranjenog udarca Lautara Martineza, a trener Atletica, Diego Simeone, bio je zadovoljan provedenim planom, unatoč porazu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da je ovo bila utakmica kakvu smo željeli. Bili smo jako blizu da ovdje nešto postignemo, napravili smo veliku pogrešku, a oni su je kaznili golom. Također su iskoristili druge situacije gdje smo izgubili loptu u sredini terena, ali općenito smo igrali onako kako smo željeli, zatvorili većinu njihovih napada i imali nekoliko prilika za sebe", rekao je Simeone za Sky Sport Italia.

Simeone je uvjeren u pobjedu vlastite momčadi, ako ispravi pogreške iz prvog susreta:

"Opustili smo se, idemo u drugu utakmicu i vidjet ćemo što će se tamo dogoditi. Bitno je poboljšati naše dodavanje, prestati gubiti loptu tamo gdje nas mogu kazniti iz kontranapada, i možemo preokrenuti ovaj rezultat."

Cholo se u prvoj utakmici osmine finala vraćao na San Siro, gdje je igrao za Inter i bio suigrač sa Simoneom Inzaghijem u Laziju prije toga, pa se dvojica muškaraca jako dobro poznaju. Simeone očekuje pobjedu, no fokusiran je na prvenstvene utakmice prije uzvrata s Interom:

"Volim ga, dobar je momak i sretan sam zbog svih dobrih stvari koje mu se događaju. Ali i dalje vjerujem da Atletico može preokrenuti rezultat! Moramo se usredotočiti na Almeriju sljedeće, i imamo još mnogo velikih utakmica prije nego što dođe druga utakmica."

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!