Nogomet

Napoli i Barcelona nadali su se boljoj sezoni, Liga prvaka prilika za popravljanje dojma

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.02.2024.
Napoli i Barcelona nadali su se boljoj sezoni, Liga prvaka prilika za popravljanje dojma
Foto: EPA

Napoli i Barcelona odigrat će svoju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Očekuje se zanimljiv dvoboj dvaju protivnika koji su vjerovali u bolju sezonu…

Prošlosezonski prvak Italije Napoli i Barcelona koja uvijek ide na sve trofeje, u ovom trenutku su u igri praktički za još samo jedan trofej i to ovaj koji je najteže osvojiti.

Igraj na utakmice Lige Prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz domaćih kup natjecanja ispali su i jedni i drugi, a u prvenstvu već sada podosta zaostaju za liderima. Napoli je prošle sezone osvojio Scudetto, a ove sezone je tek na devetom mjestu. Lutalo se s trenerima, sada ga je preuzeo već treći ove sezone, a nijedan nije rang Spallettija koji je vodio Napoli do titule.

Zaostatak za četvrtoplasiranom Atalantom koja je na poziciji koja vodi u Ligu prvaka je priličnih devet bodova dok je uopće nepotrebno i spominjati čak 27 bodova zaostatka za vodećim Interom.

Barcelona u španjolskom prvenstvu ima manji zaostatak za vodećim Real Madridom, kasni osam bodova, ali koliko je realno za očekivati da će Real prosipati bodove u tolikoj mjeri u nastavku sezone, a s druge strane Barcelona nizati isključivo pobjede.

U Ligi prvaka su i jedni i drugi bili uspješniji, uspjeli su izboriti prolaz u nokaut fazu i tako ispunili cilj. Sada se sve dalje svodi na pokušaj prolaska svake sljedeće runde.

Barcelona ima možda mirniju situaciju, za razliku od Napolija koji je razočarano raskinuo suradnju s Walterom Mazzarrijem koji nije uspio približiti momčad prošlosezonskim rezultatima.

Što su rekli

Francesco Calzona, trener Napolija: "Ovo je naš novi početak. Momčad me dobro prihvatila, razgovarali smo, a sada se moramo pokazati na terenu. Barcelona je snažna, jedna od najjačih u Europi, ali ne bojimo se. Mi smo Napoli."

Xavi, trener Barcelone: "Došli smo u Napulj s entuzijazmom i nadom. Neobično je igrati protiv protivnika koji je promijenio trenera neposredno prije tako važnog susreta, ali ne smatram nas favoritom. Igramo protiv prvaka Italije i šanse su 50:50."

Mjesto, vrijeme, sudac

Napulj, Stadio Diego Armando Maradona, 21:00

Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

Nedostaju

Napoli: -

Barcelona: Alonso, Balde, Gavi, Torres (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone ovi protivnici susreli su se u šesnaestini finala Europske lige. U Barceloni je bilo 1:1, a onda Je Barca slavila u Napulju s 4:2.

Prognoza

Sva tri znaka su moguća, obje momčadi ove sezone jako osciliraju i sve je otvoreno.

FOTO: EPA/MASSIMO PICA

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!