Tenis

Holger Rune obnovio suradnju s nekadašnjim trenerom

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 22.02.2024.
Holger Rune obnovio suradnju s nekadašnjim trenerom
Foto: EPA

Danski tenisač Holger Rune zadnja četiri mjeseca surađivao je s Borisom Beckerom i Severinom Luethijom, ali se ipak vratio nekadašnjem treneru Patricku Mouratoglouu. S njim u taboru osvojio je Masters u Parizu 2022. godine...

Sedmi tenisač svijeta, 20-godišnji Danac Holger Rune, obnovio je suradnju sa svojim nekadašnjim trenerom Patrickom Mouratoglouom, nakon što su prošli mjesec njegov stručni stožer, nakon četveromjesečnog angažmana, napustili Boris Becker i švicarski Davis Cup izbornik Severin Luethi.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ponekad moraš isprobati različite stvari da bi saznao što ti odgovara, a što ne. U proteklim mjesecima sam mnogo naučio o tome što mi je važno. S Patrickom sam došao do nekih od svojih najvećih postignuća te vjerujem da mi može pomoći u ostvarenju mojih ciljeva", poručio je Rune putem društvene mreže X.

S Mouratoglouom u svom taboru Danac je prije 15 mjeseci osvojio pariški Masters 1000 turnir pobijedivši u finalu Novaka Đoković. Mouratoglou je izjavio da je uzbuđen zbog povratka u Runeov stručni stožer.

"Poznajemo se još otkako mu je bilo 13 godina i oduvijek sam vjerovao u njegove mogućnosti. On ima velika očekivanja, a takva su i moja kad je on u pitanju. Ovo je početak nove avanture. Vidimo se u Acapulcu, Indian Wellsu i Miamiju", poručio je francuski teniski stručnjak koji je surađivao s mnogim tenisačima i tenisačicama, a najpoznatiji je po desetogodišnjoj suradnji sa Serenom Williams tijekom koje je Amerikanka osvojila deset Grand Slam trofeja i zlatnu olimpijsku medalju na OI 2012. u Londonu.

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!