Zimski sportovi

Američka turneja tehničkih disciplina kreće veleslalomom u Palisades Tahoeu, Zubčić starta šesti

Mario Borko • subota, 24.02.2024.
Američka turneja tehničkih disciplina kreće veleslalomom u Palisades Tahoeu, Zubčić starta šesti
Foto: EPA

U subotu od 19 sati po hrvatskom vremenu na rasporedu je veleslalom u Palisades Tahoeu. Filip Zubčić koji je trenutno drugi u ukupnom poretku veleslalomaša, a u utrka će startati kao šesti…

U svemu pa tako i u skijanju sve generira novac. Nakon gašenja alpske kombinacije kao discipline i propalog eksperimenta s utrkama paralelnog slaloma, FIS se odlučio okrenuti američkom tržištu. Kraj studenog i početak prosinca tradicionalno su rezervirani za sjeverno američku turneju u Lake Louiseu i Beaver Creeku, a od prošle sezone u Sjedinjene Američke Države putuje se i u veljači.

Igraj na skijaške utrke na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Palisades Tahoe i Aspen ugostili su prošle sezone pet utrka brzih i tehničkih disciplina. Ove sezone vozit će se isključivo tehničke, tri veleslaloma i dva slaloma što znači da kompletna hrvatska muška skijaška reprezentacija željno iščekuje nove izazove. Prva utrka na rasporedu je u subotu od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, a bit će to veleslalom u Palisades Tahoeu.

Na startu će od hrvatskih predstavnika biti samo Filip Zubčić, a on će u utrku krenuti sa startnim brojem šest. Utrku otvara Manuel Feller, a nakon njega će na stazu nepobjedivi Marco Odermatt koji je slavio u svih šest veleslaloma ove sezone. Žan Kranjec starta treći, a Henrik Kristoffersen peti. Njih dvojica su uz Alexandera Steena Olsena, koji starta četvrti, glavni konkurentni hrvatskom skijašu za drugo mjesto u ukupnom poretku ove discipline. Popularni Zubo ima 33 boda više od Slovenca i 96 više od obojice Norvežana.

Prošle sezone na ovoj utrci slavo je Marco Schwarz koji se nažalost još početkom sezone teško ozlijedio i ovaj puta ga neće biti na startu. Bila je to zadnja utrka veleslaloma na kojoj nije pobijedio Odermatt, koji je nakon Amerike krenuo u niz od devet pobjeda koji još uvijek traje. Hoće li taj niz stati saznat ćemo od 22 sata kada je na rasporedu druga vožnja.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!