Nogomet

Kahlina sačuvao mrežu, Musin Dallas u finišu do pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2024.
Kahlina sačuvao mrežu, Musin Dallas u finišu do pobjede
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kristijan Kahlina branio je za Charlotte FC koja je pred svojim navijačima upisala pobjedu protiv New York City FC-a. Za početak MLS sezone slavili su i Dallas FC i Portland Timbersi čiji su članovi Petar Musa i Dario Župarić...

Pobjednički je u novu sezonu MLS-a krenula Charlotte koja je pred svojim navijačima došla do minimalne pobjede protiv New York City FC-a. Jedan pogodak bio je dovoljan domaćinu za dolazak do pobjede, a postigao ga je Adilson Malanda u osmoj minuti.

Igraj na utakmice MLS-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za pobjedničku momčad branio je hrvatski vratar Kristijan Kahlina. 11 udaraca uputili su gosti prema njegovom golu, od čega tri u okvir. Vrijedi izdvojiti da Charlotte nije realizirala kazneni udarac u 66. minuti, promašio je Kerwin Andres Calderon Vargas.

Dok Petar Musa još čeka svoju vizu, njegov novi klub Dallas FC upisao je pobjedu na domaćem terenu protiv San Jose Earthquakesa. Završilo je 2:1.

Gosti su poveli u šestoj minuti susreta preko Benjamina Kikanovica, a poravnanje Dallasu donio je Asier Illarramendi, nekadašnji igrač Real Sociedada i Real Madrida. Za potpuni preokret, duboko u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, pobrinuo se Dante Sealy.

Dario Župarić ušao je u 89. minuti za Portland Timberse koji su već do tog trenutka riješili pitanje pobjede u domaćem dvoboju protiv Colorado Rapidsa.

Ili da budemo precizniji, već nakon prvog poluvremena koje su zaključili vodstvom 4:0. Mrežu protivnika načeo je Eryk Williamson, uslijedila su dva pogotka Antonyja Alvesa Santosa te na koncu autogol Sama Vinesa.

Počasni pogodak za goste postigao je Calvin Harris.

MLS:
Charlotte FC - New York City FC 1:0
Dallas FC - San Jose Earthquakes 2:1
Portland Timbers - Colorado Rapids 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!