Zimski sportovi

Zubčić: 'Napravio sam jednu jako glupu pogrešku'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2024.
Zubčić: 'Napravio sam jednu jako glupu pogrešku'
Foto: EPA

Filip Zubčić ostao je bez plasmana u veleslalomskoj utrci u Palisades Tahoeu. Iako je bio u jako dobroj poziciji nakon prve vožnje, hrvatski skijaš izletio je u drugoj...

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostao je bez plasmana na veleslalomu za Svjetski kup u američkom skijalištu Palisades Tahoe, što mu se dogodilo prvi put u ovoj sezoni, a svoju je pogrešku u drugoj vožnji nazvao "glupom".

Igraj na skijaške utrke na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zubčić je imao vrlo dobar nastup u prvoj vožnji, u kojoj je ostvario četvrto vrijeme te je za vodećim Marcom Odermattom zaostao za 87 stotinki. No, od trećeplasiranog Amerikanca Rivera Radamusa dijelilo ga je samo devet stotinki.

"Nažalost, nisam završio današnji veleslalom. Bio sam u odličnoj poziciji da napadnem postolje. Dao sam sve od sebe, ali nažalost, napravio sam jednu jako glupu pogrešku. Malo sam previše riskirao na mjestu gdje se nije smjelo riskirati, gdje je trebalo pametno odskijati, tako da sam zato bio ljut na sebe. No, ako se ide na sigurno, ništa se na kraju ne napravi", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin nakon utrke.

Mislima se već okrenuo prema novim izazovima.

"Sutra imamo slalomsku utrku. Treba se resetirati i probati sutra to dobro odraditi i onda se pripremiti za veleslalomske utrke u Aspenu. Nema predaje i nema vremena za plakanje", zaključio je Zubčić koji se, unatoč odustajanju, još uvijek nalazi na drugom mjestu u redoslijedu najboljih svjetskih veleslalomaša.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!