Rukomet

Ivica Obrvan priprema igračice za težak ispit: 'Odigrat ćemo maksimalno na rezultat'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Ivica Obrvan priprema igračice za težak ispit: 'Odigrat ćemo maksimalno na rezultat'
Foto: Marko Jurić/PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrat će dvije utakmice protiv Rumunjske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Ivica Obrvan najavio je prvi susret, za kojeg smatra da nisu imali dovoljno vremena za pripremu...

Hrvatske reprezentativke u srijedu igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Rumunjske, a izbornik Ivica Obrvan smatra da će morati igrati "na mišiće", budući da su imale vremena za samo jedan trening nakon okupljanja. Rumunjske rukometašice su u velikoj prednosti što se tiče priprema, tvrdi izbornik, a ističe da će imati puno bolji uvid u snagu i strategiju Rumunjske nakon prve utakmice:

Igraj na Rumunjska - Hrvatska SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Proteklih dana smo si dali truda da analiziramo četiri utakmice sa zadnjeg Svjetskog prvenstva na kojem smo i mi sudjelovali. Izanalizirali smo igru obrana-napad, međutim, prije tri dana je izašao popis njihovih igračica, gdje ih nema sedam u odnosu na prošlo prvenstvo, tako da to mijenja našu pripremu. Druga stvar, one su na okupu od petka te imaju pet zajedničkih treninga, za razliku od nas. To je jedna dodatna teškoća, bit ćemo sigurno puno pametniji i imati bolji uvid u snage i način igre nakon prve utakmice. Nažalost, neke ozbiljnije podatke ne možemo imati."

Izbornik je stoga zaključio da će najveća prednost hrvatskih reprezentativki u prvome susretu biti poznavanje rumunjskih igračica i lige, a nakon dvije utakmice, nada se boljemu zbirnom plasmanu od Rumunjske:

"Ono što mi je drago i što eventualno može pomoći, je da imamo sedam igračica koje igraju u jakoj rumunjskoj ligi. One poznaju te igračice, golmanice i šuterice, atmosferu i funkcioniranje te lige. Mislim da nam je to značajna pomoć, nastojat ćemo odigrati prvu utakmicu maksimalno na rezultat, a veselilo bi me da u dvije utakmice budemo bolje plasirani od njih zbirno. To bi nam puno značilo, a znat ćemo na čemu smo nakon prve utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!