Rukomet

Rukometašice ponovno na okupu, Blažević poručila: 'Jedva čekamo nove pobjede'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Rukometašice ponovno na okupu, Blažević poručila: 'Jedva čekamo nove pobjede'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrat će dvije utakmice s Rumunjskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Valentina Blažević očekuje jak otpor u Rumunjskoj, u čijoj prvoj ligi i nastupa...

Hrvatske rukometašice u srijedu, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, igraju prvu utakmicu protiv Rumunjske, a susret je najavila Valentina Blažević, igračica rumunjskog CS Magura Cisnadie. 30-godišnja reprezentativka izrazila je zadovoljstvo povratkom u momčad te najavila nove pobjede u najbitnijim utakmicama za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine:

Igraj na Rumunjska - Hrvatska SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Uvijek je lijepo ponovno se vratiti u reprezentaciju. Sad je bila malo duža pauza tako da smo uzbuđene i sretne što smo ponovno na okupu i jedva čekamo nove pobjede, ovo su nam najbitnije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo."

Hrvatske reprezentativke imale su samo jedan trening za pripremu protiv Rumunjske nakon okupljanja, dok su njihove suparnice imale pet. Blažević je stoga svjesna da će naići na veliki otpor u Rumunjskoj te ističe važnost koncentracije u bitnoj utakmici:

"Nemamo puno vremena, ali dosta nas igra po Rumunjskoj tako da znamo njihove igračice. Znam da će nam biti teška utakmica u Rumunjskoj i sigurno će se za nas dobro pripremiti jer imaju više dana za pripremu. Moramo se koncentrirati i maksimalno ući u te utakmice i pokušati biti prve u grupu."

Iako će Rumunjke biti bez sedam igračica koje su bile nositeljice igre na prijašnjim prvenstvima, Blažević ističe da ih ne smiju podcijeniti, budući da poznaje rumunjske reprezentativke s kojima i igra u njihovoj ligi. Također je zaključila da će poznavanje rumunjskih igračica biti od velike pomoći u prvoj utakmici:

"Nema im tih glavnih igračica koje su bile na prijašnjim prvenstvima, ali bez obzira na to, imaju igračice koje igraju njihovu prvu ligu koja je vrlo jaka, tako da ih ne smijemo podcjenjivati. To su sve kvalitetne igračice i moramo se maksimalno pripremiti za njih kao da igraju i ove koje su igrale prije njih. Bez obzira što nema ovih sedam, mi znamo ove ostale igračice tako da ćemo sigurno pomoći drugim igračicama koje ih ne znaju i tako svaka dati svoj doprinos. Sve smo zdrave i nadam se da će tako ostati i do kraja ove godine."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!