Nogomet

Sopić bez kalkulacija na Rudeš: 'Ne zanima nas ništa osim prolaza, bacamo se na glavu'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Sopić bez kalkulacija na Rudeš: 'Ne zanima nas ništa osim prolaza, bacamo se na glavu'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

U četvrtfinalnom susretu SuperSport Hrvatskog kupa, snage će odmjeriti vodeća momčad prvenstva, Rijeka, i posljednjeplasirani Rudeš, a Željko Sopić od svoje momčadi očekuje samo pobjedu...

Rijeka će nakon tijesnog poraza od Dinama u posljednjoj minuti na Maksimiru, svoj fokus usmjeriti na utakmicu četvrtfinala SuperSport Hrvatskog kupa protiv Rudeša, koji je u prošlome kolu izbacio Slaven Belupo. Trener Rijeke, Željko Sopić, nije promijenio mišljenje o derbiju ni nakon prespavane noći, a mišljenja je da poraz nije poremetio atmosferu u momčadi te se fokusira na nove zadatke pred njima:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ja nisam promijenio mišljenje o utakmici ni nakon prospavane noći, morali smo u drugome poluvremenu igrati više nogometa, a ne preskakati igru. S druge strane, u nogometu je to tako, sve se svodi na tri-četiri kontranapada, koja bi mi bez problema razigrali i poentirali protiv neke druge momčadi. Na Maksimiru smo se spetljali, zbog atmosfere ili nečega drugoga, ali definitivno mislim da taj gol koji smo dobili u zadnjoj minuti, ne smijemo dobiti. Mislim da smo prava ekipa, da nas poraz nije niti malo poremetio, da smo na jako dobrom putu i idemo dalje."

Rijeka je prije poraza na Maksimiru bila na nizu od šest uzastopnih pobjeda koji je sada prekinut. Sopić je otkrio da u susretu protiv Rudeša neće moći računati na tri prvotimca, ali očekuje od svoje momčadi maksimalnu požrtvovnost i borbu za pobjedu. Istaknuo je da nakon utakmice s Rudešom po prvi puta neće raditi analizu, već ga zanima samo rezultat, odnosno, pobjeda:

"Atmosfera je dobra, naravno, ne voliš izgubiti, imali smo šest pobjeda u nizu, ali jednostavno idemo dalje i to je to. Protiv Rudeša neće moći igrati dva-tri standardna igrača, ali mislim da ćemo izvesti najbolju moguću postavu i idemo na prolaz u Kupu, ništa drugo nas ne zanima. Po prvi puta u životu neću raditi analizu nakon ove utakmice, rekao sam dečkima da me zanima samo prolaz, ako se treba bacati na glavu, bacamo se na glavu."

Sopić je objasnio da u kupskim utakmicama obično nema favorita, te stoga zaključio da Rijeku čeka zahtjevna utakmica unatoč stanju protivnika na ljestvici SuperSport HNL-a, a najavio je i iznenađenja u ostalim utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske:

"Neće biti lagano, znam kako je kad Rudeš igra kod kuće budući da sam iz tog kvarta. Mislim da nas čeka zahtjevna utakmica, ali igrači koji će dobiti priliku sutra moraju pokazati zašto nose grb Rijeke. Očekujem Kup utakmicu, kad gledate kupske utakmice u drugim zemljama, tamo favorita na papiru nema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!