Nogomet

Gorica bez straha protiv Dinama: 'Tražimo prolaz, već smo otišli neporaženi s Maksimira'

Filip Mihoković • utorak, 27.02.2024.
Gorica bez straha protiv Dinama: 'Tražimo prolaz, već smo otišli neporaženi s Maksimira'
Foto: Damir Senčar/HINA

U četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa, snage će odmjeriti Gorica i Dinamo, a pomoćni trener Gorice, Mensur Mujdža, na Maksimiru očekuje tešku borbu, ali i pobjedu vlastite momčadi...

Momčad Gorice je prekinula niz od šest uzastopnih poraza pobjedom protiv Slaven Belupa 1:0 u posljednjem ligaškom susretu. Dugo očekivani pozitivan rezultat došao je pogotkom Tima Matavža nakon centaršuta iz kuta, a Gorica sada na krilima pobjede odlazi u Maksimir, gdje ju u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa čeka Dinamo. Pomoćni trener Mensur Mujdža smatra da su igrači u pobjedi pokazali zrelost, budući da su bili pod velikim pritiskom:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hvala Bogu na pobjedi u nedjelju, nije nam bilo lako, a još teže je bilo igračima na terenu. Mislim da su igrači pokazali stabilnost i zrelost unatoč velikom pritisku. Na kraju je pobjeda došla kroz igru, pokušavali smo puno toga i nije nam bilo lako jer je protivnik stajao dobro u bloku te nije ostavljao mnogo prostora. Unatoč svemu tome, nismo se bojali lopte i igre i na kraju nas je to nagradilo pobjedom i trima bodovima."

Mujdža vjeruje u prolaz svoje momčadi protiv Dinama, a vjeru u pobjedu ulijeva mu činjenica da su ove sezone već osvajali bodove na Maksimiru:

"Nakon pobjede smo dobili vjetar u leđa. Sigurno nam sutra neće biti lako na Maksimiru, ali već smo imali utakmica tamo gdje smo dobro izgledali te smo otišli neporaženi. Sigurno ćemo sutra tražiti prolaz, a na nama je da se najbolje spremimo i sutra to pokažemo."

Uoči utakmice je istaknuo širinu rostera Modrih, za koji smatra da je pun igrača koji bi bili prvotimci u svim ostalim hrvatskim klubovima:

"Širina je jedna od kvaliteta Dinama, imaju jako puno igrača koji u svakom drugom klubu u našoj ligi mogu kandidirati za prvi sastav. Sigurno će sutra biti promjena u njihovom sastavu s obzirom na broj utakmica koji su odigrali. Međutim, vjerujem da kvalitetom neće odskakati u odnosu na prvotimce i da nas čeka težak protivnik za kojeg se moramo pripremiti najbolje što možemo u ovom kratkom periodu."

Gorica je prošle sezone ispala iz Kupa u osmini finala kada je bolji bio Šibenik. Mujdža smatra da je upravo ta utakmica započela pozitivne tendencije u klubu unatoč porazu, a zahvalan je na situaciji u kojoj se klub trenutno nalazi, budući da se prošle sezone borio za ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa:

"Imali smo tada jako tešku situaciju u prvenstvu, gdje je bila grčevita borba za opstanak. Tada nam je došla utakmica u Šibeniku koja je mogla biti bonus utakmica poput ove sutrašnje. Nažalost, tada smo ispali, ali ta utakmica je bila početak promjene i hvala Bogu da smo na kraju uspjeli ostati u ligi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!