Rukomet

Obrvan: 'Ništa strašno nije se dogodilo ovim porazom, on je podnošljiv'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.02.2024.
Obrvan: 'Ništa strašno nije se dogodilo ovim porazom, on je podnošljiv'
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice poražene su u Rumunjskoj u kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na Europsko prvenstvo protiv domaćih igračica. Rumunjke su slavile s 26:24, a Ivica Obrvan nije bio nezadovoljan nakon susreta...

Hrvatska je upisala poraz u susretu protiv Rumunjske 26:24, no s obzirom na to da je reprezentacija tek okupljena i bez pravih priprema ušla u ovaj dvoboj, nije neočekivano.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odigrali smo prvu utakmicu dvomeča kvalifikacija za Europsko prvenstvo kod jake Rumunjske koja je imala određene promjene u svom sastavu, ali to su sve odlične igračice. Igrali smo u sjajnoj bučnoj atmosferi sa svega jednim treningom i napornim putovanjem od više od deset sati", kaže Ivica Obrvan.

Izbornik je svjestan kako Hrvatska još uvijek ima dobru šansu doći do prvog mjesta u skupini.

"Nikada ne možete biti zadovoljni kada izgubite, ali ovo je uvjetno rečeno utakmica koja nudi revanš i s dobrim izdanjem u Koprivnici možemo nadoknaditi ovih minus dva. Tako bi osigurali prolaz na Europsko prvenstvo što po meni nije upitno, ali osigurali bi i prvo mjesto u skupini što nam olakšava život uoči izvlačenja skupina za to EP. Vjerujem da ćemo s dva ili tri treninga do kraja tjedna podići nivo naše igre na višu razinu i ostvariti dobar rezultat."

Ako je poraz već morao doći, ovaj dva gola razlike nije neprihvatljiva razlika s obzirom na sljedeći susret s Rumunjkama u Koprivnici.

"Čestitam djevojkama na hrabroj i požrtvovnoj igri, borbi do zadnje minute. U kriznim trenucima kada su se Rumunjke odvojile na pet razlike, nismo potonuli, imali smo u samoj završnici dobar priključak. Ništa strašno nije se dogodilo ovim porazom, on je podnošljiv, imamo dosta dobru šansu u nedjelju u Koprivnici nadoknaditi ovih minus dva i osvojiti prvo mjesto u skupini."

FOTO: EPA/ADAM IHSE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!