Rukomet

Veliki PSG gostuje u Zagrebu, karata više nema, domaćin može osigurati osminu finala

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.02.2024.
Veliki PSG gostuje u Zagrebu, karata više nema, domaćin može osigurati osminu finala
Foto: Daniel Kasap/HINA

Još jedna velika utakmica je pred rukometašima Zagreba. U Arenu dolazi PSG protiv kojeg Zagreb ima priliku osigurati mjesto u nokaut fazi Lige prvaka...

Još prije nekoliko godina rukometaši Zagreba završili su grupnu fazu Lige prvaka bez ijednog osvojenog boda. Sve je teže držati korak s ostalim klubovima koji imaju daleko veće budžete i postavljalo se pitanje hoće li Zagreb ili netko drugi kao hrvatski prvak zadržati mjesto u Ligi prvaka.

Igraj na Zagreb - PSG na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove sezone Zagreb je ušao u Ligu prvaka uz pozivnicu i nalazi se blizu prolazu u nokaut fazu. I prošle sezone imao je šansu, ostao je malo prekratak, a ove sezone je vrlo blizu prolaza.

Računica za Zagreb je vrlo jednostavna, ispada samo u slučaju da Kolstad upiše obje pobjede u posljednja dva kola, a Zagreb oba poraza. Zagrebov raspored je teži, igra kod kuće protiv PSG-a i ide u goste Kielu, ali ima i Kolstad jednu utakmicu u kojoj je daleko od favorita. Gostuje kod Kielcea i ako u toj utakmici danas ne upiše pobjedu, oprostit će se od osmine finala, a Zagreb će imati osigurano mjesto u nokaut fazi bez obzira na to kako će proći protiv PSG-a i Kiela.

S druge strane dovoljan mu je bod za prolaz bez da vodi brigu o tome kako će Kolstad odigrati protiv Kielcea i Eurofarma. Ostati neporažen protiv PSG-a bio bi razlog za dvostruko slavlje.

Ono što ne ide u prilog Zagrebu je činjenica da Kielce ima dosta problema s izostancima i to daje šansu Kolstadu, ali i da PSG itekako ima za što se boriti. Parižani još uvijek mogu do drugog mjesta, a ono donosi izbjegavanje osmine finala i izravan ulazak u četvrtfinale. Poraz u Zagrebu PSG-u bi praktički uzelo svaku nadu u hvatanje Aalborga koji je trenutno drugi.

Sama kvaliteta je na strani Parižana koji u svojim redovima imaju same reprezentativce, iznimno kvalitetan i širok roster predvođen vrhunskim trenerom. Pozitivna crtica uoči ovog dvoboja je da ulaznica više gotovo, one su bile besplatne i mogle su se podići, dio ih je proslijeđen sponzorima, dio školama, u svakom slučaju očekuje se jako dobro popunjena dvorana.

Što su rekli

Andrija Nikolić, trener Zagreba: "Pred nama je utakmice sezone, prilika da sami sebe, ali i sve naše divne navijače, nagradimo za sve ono što smo dobro napravili ove sezone. Jako sam sretan da nam se pridružio i Zlatko Horvat, dugogodišnji kapetan i dijete ovog kluba. Njegova pomoć, iskustvo i znanje bit će nam veliki plus u nastavku sezone. S jednim osvojenim bodom protiv PSG-a u četvrtak ili Kiela tjedan kasnije osigurali bi plasman u osminu finala."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Arena, 18:45

Suci: Bojan Lah, David Sok (Slovenija)

Prošli dvoboj

Prvi susret u Parizu završio je pobjedom domaćina 35:31, ali Zagreb se jako dobro držao do same završnice kada se domaćin odvojio. Problem su bili Kamil Syprzak s osam i Luc Steins sa sedam golova. Kod Zagreba sedam je zabio Morales.

Prognoza

Zagreb traži bodove u ovom dvoboju, ali gosti su favoriti. Iako je Zagreb ove sezone u niz navrata iznenadio, PSG je ovdje favorit, ali ne bi bilo čudo da domaćin još jednom oduševi svojim nastupom.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

OTP Bank Pick Szeged27:28Kiel
Eurofarm Pelister28:33Aalborg Handball
RK Zagreb28:26Paris Saint-Germain
Barlinek Industria Kielce31:23Kolstad
1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!