Košarka

Zadar i Split važnim susretom za obje momčadi otvaraju 21. kolo ABA lige

Branimir Korać • petak, 01.03.2024.
Zadar i Split važnim susretom za obje momčadi otvaraju 21. kolo ABA lige
Foto: Mario Strmotić/HINA

Nakon kraće stanke zbog reprezentativnih obaveza, vraća se ABA liga. Zadar i Split otvaraju 21. kolo u susretu od velikog značaja za obje momčadi…

Zadar i Split nastavljaju utrku za doigravanje u ABA ligi. Zadrani su u odličnoj poziciji, nalaze se na petom mjestu i cilj im je tu i ostati. S druge strane Split je trenutno prvi ispod crte za ulazak u doigravanje, drži devetu poziciju i ima pobjedu manje od Mege i Studentskog centra.

Igraj na Zadar - Split na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je u dosadašnjih 20 utakmica upisao 11 pobjeda i devet poraza, na krilima Luke Božića ima vrlo dobru sezonu i trenutno je na omjeru identičnom kao i Igokea.

Momčad Danijela Jusupa imala je tri vezane pobjede protiv Krke, Cibone i Mege te se tako i probila na peto mjesto iskoristivši lošiju formu Igokee u tom razdoblju. Momčad iz Laktaša u posljednja četiri kola upisala je samo jednu pobjedu dok je Zadar u istom razdoblju slavio tri puta.

U posljednjem kolu prije reprezentativne stanke Zadrani su gostovali kod Crvene zvezde i upisali su vrlo uvjerljiv poraz 93:54. Oporavili su se na najbolji mogući način, osvajanjem trofeja pobjednika SuperSport Kupa Krešimir Ćosić.

Na završnom turniru Kupa igranom u Splitu krenuli su upravo protiv domaćina i u četvrtfinalu su ga svladali s 80:73 da bi nakon toga bili bolji i od Cedevite Junior i od Cibone.

Splićani su u nizu od tri uzastopna poraza gledajući sva natjecanja. Izgubili su od Zaboka neočekivano u domaćem prvenstvu, pa su poraženi i od Budućnosti u ABA ligi i na kraju i od Zadra u SuperSport Kupu Krešimir Ćosić. Ulaze u kritičnu fazu sezone u kojoj moraju bilježiti pobjede ako žele u doigravanje.

Što su rekli

Danijel Jusup, trener Zadra: "Ovo je za nas važna i teška utakmica. Dolazi nam protivnik se kojim već dvije godine ratujemo, borimo se na parketu. Stanku smo iskoristili za jedan malo jači mikro ciklus priprema, malo smo spuštali formu što se i vidjelo protiv Škrljeva. Neki igrači bili su na reprezentativnim obvezama, to uvijek donosi neke upitnike i nama i drugima. Što se tiče Splita, tu nema posebnih novosti. Imaju izuzetne šutere u Shorteru i Perkoviću, Amerikanci dominiraju u organizaciji igre i morat ćemo se boriti i biti koncentrirani do kraja."

Slaven Rimac, trener Splita: "Poznajemo se, ovo nam je peta utakmica ove sezone, 3:1 je za njih, ali idemo u Zadar revanširati se. Dobro treniramo, očekujem kvalitetnu utakmicu. Recept se zna, trebamo umanjiti Božićev učinak, igra na visokom nivou i druge čini boljima. Generalno, Zadar igra strpljivo, a mi smo ti koji moramo pokazati pomak u igri. Prihvaćam izazov ovih 3:1 i idemo sve učiniti da budemo bolji već u ovoj utakmici."

Mjesto, vrijeme, suci

Zadar, KC Krešimir Ćosić, 19:00

Suci: Milivoje Jovčić, Vladimir Vesković, Vojislav Lepetić

Prošli dvoboj

U četvrtfinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić Zadar je slavio 80:73 i zasluženo prošao u polufinale.- Splitu nije pomogla niti sjajna večer Tonija Perkovića koji je ubacio čak 29 poena.

Prognoza

Zadar je kod kuće favorit, ali uvijek treba biti oprezan nakon povratka s reprezentativnih obaveza.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!