Košarka

LeBron James prvi preko 40 tisuća poena u karijeri, Jokić mu pokvario slavlje

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.03.2024.
LeBron James prvi preko 40 tisuća poena u karijeri, Jokić mu pokvario slavlje
Foto: EPA

NBA subota donijela je svega pet utakmica, a u utakmici večeri Denver Nuggetsi nadigrali su Los Angeles Lakerse i pokvarili slavlje LeBronu Jamesu koji se upisao u pobijest...

LeBron James upisao se u povijest, posao je prvi u povijesti koji je ubacio više od 40 tisuća poena u NBA ligi. Najbolji strijelac u povijesti probio je granicu koja se dosad činila gotovo nedostižnom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za potpuno zadovoljstvo nedostajala je tek pobjeda, njegovi Lakersi poraženi su kod kuće od Denver Nuggetsa predvođenih, naravno, Nikolom Jokićem.

Jokić je upisao 35 poena, deset skokova i sedam asistencija, Michael Porter je imao 25 poena i deset skokova, a Jamal Murray 24 poena i 11 asistencija. Kod Lakersa LeBron je ostao na 26 poena i devet asistencija, a Rui Hachimura dodao je 23 poena.

Miami je predvođen raspoloženim Jimmyjem Butlerom stigao do pobjede protiv Utah Jazza. Pet minuta kod gostiju dobio je Luka Šamanić, ali bez ikakvog učinka.

Butler je bio prvo ime susreta s 37 poena i sedam asistencija dok mu je pomoć pružao Bam Adebayo s 23 poena i sedam skokova. Kod Jazza Keyonte George ubacio je 31 poen, a Lauri Markkanen 25 poena.

Houston Rocketsi u gostima su svladali Phoenix Sunse i stigli do jedne od rijetkih gostujućih pobjeda. U dosadašnjem dijelu sezone su među onima koji u gostima imaju najlošiji omjer, ali ovdje su ipak bili bolji.

Jalen Green predvodio ih je s 34 poena i devet skokova, Fred VanVleet dodao je 24 poena i 11 asistencija, a Alperen Sengun 21 poen i deset skokova. Kod domaćina Kevin Durant imao je 30 poena i devet skokova, Devin Booker 24 poena uz pet asistencija, a Royce O'Neale 20 poena uz deset skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 114:124
Miami Heat - Utah Jazz 126:120
Phoenix Suns - Houston Rockets 109:118
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 114:102 (Mikal Bridges 38p, 5sk/Saddiq Bey 23p)
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 100:107 produžetak (Santi Aldama 21p, 8sk/Anfernee Simons 30p, 7sk)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!