Futsal HMNK, finale, 04.03.2024, 19:15 h
Olmissum 7:8 Stanoinvest Futsal Pula

Drama u finalu u Dubrovniku: Stanoinvest Futsal Pula do trofeja nakon raspucavanja

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.03.2024.
Drama u finalu u Dubrovniku: Stanoinvest Futsal Pula do trofeja nakon raspucavanja
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Momčad Stanoinvest Futsal Pule obranila je naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Sastav iz Pule u finalu je bio bolji od Olmissuma u raspucavanju gdje je koban bio promašaj Jakova Hrstića...

Sjajno finale Kupa Hrvatske u futsalu i pobjeda Stanoinvest Futsal Pule koja je tako obranila trofej pobjednika. Prošle sezone Futsal Pula je u finalu bila bolja od Šibenika, bio je to puno lakši posao nego danas u Dubrovniku gdje je protiv Olmissuma odigran susreta koji nije bio za one s tanjim živcima.

Igraj na utakmice futsala na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to posve ravnopravan dvoboj protivnika slične kvalitete koji su jako dobro stajali na parketu i nisu dopuštali puno toga protivniku.

Prvi pogodak na susretu stigao je tek u 33. minuti kada je Duje Kustura zabio za vodstvo nakon što je veći dio posla odradio Antonio Sekulić.

Tri minute kasnije branitelj naslova dolazi do poravnanja i to uz puno sreće. Rozga je istrčao i pokušao izbiti loptu, no pogodio je Žilića od kojeg se ona odbija prema praznom golu, a pogodak potvrđuje Echavarria.

Otišlo se u produžetke gdje nastaje nova drama. 13 sekundi prije kraja drugog produžetka Francuz Tchato pogađa za 2:1 te se činilo da će Futsal Pula do trofeja i prije raspucavanja.

No Olmissum ima očajnički pokušaj, pucao je Kustura, lopta se odbila pred gol do Vanhe koji zabija za 2:2 šest sekundi prije kraja.

Pogodaka više nije bilo o odluka je pala u raspucavanju. U prvih pet serija svi su bili precizni, ali u šestoj seriji Hrstić puca preko gola, Dean Moravac je precizan i Futsal Pula kreće s velikim slavljem.

Kup Hrvatske u futsalu, finale:
Olmissum - Stanoinvest Futsal Pula 5:6 penali, 2:2

Futsal HMNK

finale

Olmissum7:8 **Stanoinvest Futsal Pula

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!