Tenis

Indian Wells: Ćorić otvara protiv Austrijanca, Martić čeka Kerber

HINA, Petar Jenjić • utorak, 05.03.2024.
Indian Wells: Ćorić otvara protiv Austrijanca, Martić čeka Kerber
Foto: EPA

Održan je ždrijeb za Masters u Indian Wellsu gdje će u pojedinačnoj konkurenciji nastupiti troje hrvatskih predstavnika. Donna Vekić bit će slobodna u prvom kolu, dok će Borna Ćorić i Petra Martić imati prepreke na putu do drugog...

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić igrat će u prvom kolu teniskog Masters turnira u Indian Wellsu, koji počinje sutra, protiv Austrijanca Sebastiana Ofnera, dok je najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić slobodna u prvom kolu.

Igraj na kvalifikacije Indian Wellsa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić će ukoliko pobijedi Ofnera, s kojim je do sada nije igrao, prolaz u treće kolo tražiti protiv Nijemca Jana-Lenarda Struffa, 25. na ATP ljestvici, koji ga je u dosadašnjih pet međusobnih ogleda tri puta pobijedio.

Vekić je slobodna u prvom kolu, a u drugom kolu čeka pobjednicu iz susreta između nekadašnje prve tenisačice svijeta, Dankinje Caroline Wozniacki, sada 204. na WTA ljestvici, koja je za nastup na Indian Wellsu dobila pozivnicu, i Kineskinje Lin Zhu.

S Wozniacki je Vekić do sada igrala dva puta i oba puta je izgubila, a s kineskom tenisačicom je također odigrala do sada dva susreta, no nju je oba puta pobijedila.

Petri Martić će za prolaz u drugo kolo trebati pobjeda protiv još jedne povratnice Njemice Angelique Kerber, trenutačno 607. na WTA ljestvici. Njih su dvije do sada igrale tri puta, a hrvatska je tenisačica dva puta slavila.

Ukoliko prođe, u drugom će kolu Martić igrati protiv desete tenisačice svijeta, Latvijke Jelene Ostapenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!