Nogomet

Poznato tko će suditi Dinamu i PAOK-u na Maksimiru

Filip Mihoković • utorak, 05.03.2024.
Poznato tko će suditi Dinamu i PAOK-u na Maksimiru
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

UEFA je odredila suce za novu rundu europskih natjecanja. Njima ponovno nema niti jednog hrvatskog suca, a ogled osmine finala Konferencijske lige između Dinama i PAOK-a vodit će najbolji djelitelj pravde iz Azerbajdžana...

Dinamo će u četvrtak ugostiti grčki PAOK u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Hrvatskom prvaku sada je poznato i tko će voditi susret. Sudačku ekipu predvodit će Azerbajdžanac Aliyar Aghajev, 36-godišnji sudac koji je prije manje od dvije godine postao prvi sudac iz te zemlje delegiran za utakmicu Lige prvaka.

Igraj na Dinamo - PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove sezone je Aghajev bio glavni sudac na četiri utakmice grupne faze europskih natjecanja, uključujući jednu u Ligi prvaka i Konferencijskoj ligi te dvije u Europskoj ligi, a tijekom tog razdoblja podijelio je 18 žutih kartona i pokazao na bijelu točku dva puta.

Aghajev je otprije poznat splitskoj publici budući da je delegirao susret trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu 2014. godine, kada je Hajduk poražen s visokih 4:2 na gostovanju kod Šahtar Karagandyja. Bijeli su tada uspjeli preokrenuti dvomeč u uzvratnoj utakmici na Poljudu te izboriti finalno kolo za ulazak u Europsku ligu u kojem je bolji u dva susreta bio Dnjipro.

Preostaje vidjeti hoće li prvaci Hrvatske imati bolji uspjeh od rivala u susretu koji delegira Azerbajdžanac, a zanimljivo je istaknuti da ni u ovome tjednu niti jedan hrvatski sudac nije odabran za glavnog suca ili VAR suca u europskim natjecanjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!